You are here

Σημαντική αύξηση πτήσεων από και προς Ην. Βασίλειο

20/07/2021 13:38

Σημαντική αύξηση πτήσεων από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο, από και προς τα αεροδρόμια της Κύπρου, παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Μαρία Κουρούπη, Ανώτερη Διευθύντρια Αεροπορικής Ανάπτυξης, Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της Hermes Airports.

Πρόσθεσε πως «μετά την απόφαση της βρετανικής Κυβέρνησης για κατάργηση της καραντίνας στους εμβολιασμένους επιβάτες που επιστρέφουν από χώρες της πορτοκαλί κατηγορίας, όπως είναι η Κύπρος, παρατηρούμε μια σημαντική αύξηση πτήσεων από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο».

Πρόσθεσε πως «την περασμένη βδομάδα είχαμε 36 πτήσεις προς τη Βρετανία ενώ μέχρι το τέλος του Ιούλη οι πτήσεις θα φτάσουν σχεδόν τις 85 τη βδομάδα. Επιχειρώντας να κάνουμε μια σύγκριση με το 2019, την καλύτερη χρονιά σε ό,τι αφορά την επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, την αντίστοιχη περίοδο του 2019 είχαμε 250 πτήσεις τη βδομάδα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η Μαρία Κουρούπη είπε πως «έχουμε αρκετό δρόμο να διανύσουμε, αλλά σίγουρα είναι πολύ καλύτερη η εικόνα και οι αριθμοί απ’ ότι ήταν πέρσι, τον πρώτο χρόνο της πανδημίας του κορωνοϊού.  Ωστόσο, παρά την αύξηση στις πτήσεις, η κατάσταση παραμένει ιδιαίτερα ρευστή, μιας και η Ευρώπη διανύει ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας και δεδομένου ότι η Κύπρος βρίσκεται σήμερα στο βαθύ κόκκινο του χάρτη του ECDC, υπάρχει αβεβαιότητα και ενδεχομένως να υπάρξουν αλλαγές ή ακυρώσεις».
 
Πρόσθεσε ακόμα ότι «οι υφιστάμενες έξι αεροπορικές εταιρίες πραγματοποιούν πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, σε 18 αεροδρόμια της Βρετανίας, δηλαδή Belfast, Birmingham, Bournemouth, Bristol, Cardiff, Doncaster, East Midlands, Edinburgh, Exeter, Glasgow, Leeds Bradford, Liverpool, Gatwick, Heathrow, Stansted, Luton και Manchester Newcastle».