You are here

Κέρδη για το Bitcoin

21/07/2021 14:58

Ανοδικά κινείται το Bitcoin την Τετάρτη, μετά τη χθεσινή βουτιά. Η κίνηση έρχεται αφότου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε την πρότασή της για απαγόρευση των ανώνυμων συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα, στο πλαίσιο ευρύτερου σχεδίου για την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Το σχέδιο που παρουσίασαν οι Βρυξέλλες περιλαμβάνει σειρά προτάσεων για την ενίσχυση της εποπτείας των χρηματοοικονομικών συναλλαγών, συμπεριλαμβανομένης και της δημιουργίας μιας νέας πανευρωπαϊκής Αρχής με περίπου 250 υπαλλήλους που θα εποπτεύουν χρηματοοικονομικά ιδρύματα υψηλού ρίσκου και θα απαγορεύουν συναλλαγές υψηλότερες των 10.000 ευρώ. Ειδικότερα, η Ε.Ε. θα απαγορεύσει τα ανώνυμα πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων. Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Κομισιόν τόνισε ότι το Βitcoin θα πρέπει να υπάγεται στο ίδιο πλαίσιο κανόνων που ισχύει και για τα απλά τραπεζικά εμβάσματα. 

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα παγκοσμίως ενισχύεται 5,2% και φτάνει στις 31.387 δολάρια. Ίδια κέρδη και για το Ethereum, που βρίσκεται στα $1.895 και 3,7% για το XRP, που φτάνει στο $0,55.

Πηγή: Euro2day