You are here

Η Rescueline εξαγοράζει το υποκατάστημα της Mapfre Asistencia στην Ελλάδα!

26/07/2021 17:40

Η Rescueline, η μεγαλύτερη εταιρεία Οδικής Βοήθειας στην Κύπρο, ανακοίνωσε την εξαγορά του υποκαταστήματος της Mapfre Asistencia στην Ελλάδα, μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο παροχής υπηρεσιών Βοήθειας. Ενώνοντας δυνάμεις με την ομάδα της MAPFRE, ο ρόλος της Rescueline στον κλάδο ενισχύεται, καθώς αποκτά για πρώτη φορά operations σε μία νέα γεωγραφική περιοχή, διευρύνοντας το κοινό που εξυπηρετεί. Στόχος της εταιρείας είναι με αυτόν τον τρόπο να βελτιστοποιήσει τις υπηρεσίες που παρέχει, εστιάζοντας στις ανάγκες του καταναλωτή, στη μετά COVID εποχή.

Μέσα από τη νέα μορφή της συνεργασία τους, η Rescueline και η Mapfre Asistencia έχουν συμφωνήσει στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας, τεχνολογίας και μίας σειράς υπηρεσιών, με στόχο να πολλαπλασιάσουν και να βελτιστοποιήσουν τις υπηρεσίες που παρέχουν. Λεπτομέρειες της εξαγοράς δεν έχουν αποκαλυφθεί, ωστόσο είναι γνωστό ότι η MAPFRE θα συνεχίσει τη λειτουργία της με την ίδια διοίκηση, μέσω της θυγατρικής Eurosos Asistance.

Η MAPFRE είναι μια πολυεθνική ασφαλιστική εταιρεία με κυρίαρχο ρόλο στην παγκόσμια αγορά της ασφάλισης. Αποτελεί σημείο αναφοράς στην ισπανική αγορά και είναι ο μεγαλύτερος ισπανικός πολυεθνικός ασφαλιστικός όμιλος στον κόσμο. Πρόκειται για τον νούμερο ένα όμιλο στον κλάδο γενικών ασφαλειών στη Λατινική Αμερική και τον 6ο στην Ευρώπη, ως προς τον όγκο συμβολαίων στις γενικές ασφάλειες. Απασχολεί σχεδόν 34.000 επαγγελματίες και το 2020 τα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν σχεδόν στα €25,5 δισ.. Δραστηριοποιείται στην Ελλάδα τα τελευταία 25 χρόνια, όπου και παρέχει τις υπηρεσίες της σε πάνω από 1,5 εκατ. ασφαλισμένους. Διαχειρίζεται περισσότερα από 250.000 περιστατικά τον χρόνο και πάνω από 550.000 τηλεφωνικές κλήσεις

Η Rescueline είναι ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους υπηρεσιών Οδικής Βοήθειας στην Κύπρο. Εξυπηρετεί πάνω από 225.000 ασφαλισμένους και διαχειρίζεται πάνω από 100.000 περιστατικά τον χρόνο. Η εξαγορά της MAPFRE είναι η πρώτη στρατηγική κίνηση που πραγματοποιεί η εταιρεία, μετά την εξαγορά της από την digital ασφαλιστική Hellas Direct, τον Φεβρουάριο του 2019. Η Hellas Direct, η οποία δραστηριοποιείται σε Κύπρο και Ελλάδα, έχει την υποστήριξη μίας μακράς λίστας κορυφαίων επενδυτών, όπως η Portage Ventures, ο IFC (μέλος της Παγκόσμιας Τράπεζας), η Endeavor Catalyst και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για αυτή τη νέα συνεργασία που ξεκινά με την ομάδα της MAPFRE. Μας ενώνει το κοινό όραμα να παρέχουμε μοναδική εξυπηρέτηση στον καταναλωτή, επενδύοντας στην τεχνολογία και πάνω απ’ όλα στα άτομα που προσλαμβάνουμε. Πιστεύουμε ότι η πείρα που έχει αποκτήσει η MAPFRE μέσα από τη δραστηριότητά της τα τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία μας και τη διάθεσή μας για καινοτομία, θα μας βοηθήσει να εκπληρώσουμε το κοινό μας όραμα», σχολίασε η Σύλια Τσίγκου, Vice President της Rescueline.

«Στη Rescueline έχουμε από την πρώτη μέρα μία αποστολή: να προσφέρουμε την υψηλότερη δυνατή ποιότητα εξυπηρέτησης στους πελάτες μας και προς αυτόν τον στόχο ενώνουμε δυνάμεις με μία από τις μεγαλύτερες υπηρεσίες Οδικής Βοήθειας στην περιοχή, διευρύνοντας τη βάση των πελατών μας και πολλαπλασιάζοντας τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που προσφέρουμε. Είμαστε πολύ περήφανοι για την ομάδα μας και ανυπομονούμε για τις μέρες που έρχονται!», δήλωσε ο Γιώργος Τράντας, Director της Rescueline.

"Η MAPFRE Asistencia αξιολογεί το αποτύπωμά της σε διαφορετικές χώρες προκειμένου να κλιμακώσει τις δραστηριότητές της σε βασικές αγορές, να βελτιώσει την εμπορική της απόδοση και να εξυπηρετήσει καλύτερα τους πελάτες της. Κάπως έτσι καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι ο καλύτερος δρόμος προς τα εμπρός για τη λειτουργία της Asistencia στην Ελλάδα καθώς και για τους υπαλλήλους της είναι να ενταχθούν στην Hellas Direct [μέσω της Rescueline], καθώς η στρατηγική εστίαση της MAPFRE Asistencia κινείται σε άλλες αγορές. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή κίνηση θα έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους πελάτες, τους υπαλλήλους, τους συνεργάτες και όλους τους εμπλεκόμενους παίκτες", σχολίασε η Leire Jiménez, Διευθύνων Σύμβουλος της Mapfre Asistencia.