You are here

Τύπος: Ακάλυπτη η κυβέρνηση από την ΕΚΤ για εκποιήσεις

27/07/2021 06:31

Η άρνηση της ΕΚΤ να πάρει ουσιαστικά θέση στη νέα αναστολή εκποιήσεων την οποία θα εξετάσει εκτάκτως σήμερα η κοινοβουλευτική επιτροπή οικονομικών και το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Κύπρου το οποίο ενέκρινε το Ecofin, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Ακάλυπτη η κυβέρνηση από την ΕΚΤ για εκποιήσεις»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι η άρνηση της ΕΚΤ να πάρει ουσιαστικά θέση στη νέα αναστολή εκποιήσεων. Συγκεκριμένα, η ΕΚΤ ενημερώνοντας το υπουργείο οικονομικών, αναφέρει πως «αποφάσισε να μην διατυπώσει γνώμη, αφού έλαβε ιδιαίτερα υπόψη το γεγονός ότι σκοπός των τροποποιήσεων που εισάγονται με το σχέδιο νόμου είναι μόνον η παράταση της αναστολής των διαδικασιών εκποίησης ενυπόθηκων ακινήτων έως την 31η Οκτωβρίου 2021».

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός ανοίγει τον δρόμο για την καταβολή μερισμάτων στους μετόχους των τραπεζών από το τέλος Σεπτεμβρίου.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • No More Ransome! Αξιοποιήστε το για να αποφύγετε υποκλοπές αρχείων

  • Στάσιμη το ’22 η χορηγία στους δήμους

  • Σειρά μας να «ρίξουμε» κατηγορία το Ισραήλ

  • Αλλαγή νοοτροπίας ζητά ο νέος CEO της Ελληνικής

Πολίτης

 «Πράξη δεύτερη για αναστολή στις εκποιήσεις»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η σημερινή έκτακτη συνεδρία της επιτροπής οικονομικών για να εξετάσει την αναπομπή του νόμου για την παράταση εκποιήσεων έως το τέλος Οκτωβρίου. Στη συνεδρία θα παραστούν ο γενικός εισαγγελέας, ο υπουργός οικονομικών και εκπρόσωποι της Κεντρικής Τράπεζας και του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας με την επιστολή, ζητεί από τη βουλή να αποδεχτή την αναπομπή και καλεί την επιτροπή οικονομικών να ακούσει σχετικά τον γενικό εισαγγελέα και τον υπουργό οικονομικών.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι το άτυπο συμβούλιο υπουργών οικονομικών της ΕΕ, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής του συνεδρίας ενέκρινε το σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας της Κύπρου.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Άναψαν φωτιές δύο οδηγίες

  • Η ατζέντα του νέου CEO της Ελληνικής Τράπεζας

Χαραυγή

 «Ενέργειες διάβρωσης και υπόσκαψης του θεσμού των ταμείων προνοίας»

Πρωτοσέλιδο θέμα της Χαραυγής είναι η αλλαγή της οδηγίας από τον έφορο ταμείων προνοίας η οποία επιτρέπει τη μεταφορά των αποταμιεύσεων εργαζομένων στα ταμεία προνοίας τους σε σχέδια που λειτουργούν ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Αναφέρεται ότι η πιο πάνω απόφαση προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΠΕΟ η οποία προειδοποίησε ότι μαζί με τους εργαζομένους είναι αποφασισμένη να σταθεί ανάχωμα σε ενέργειες διάβρωσης του θεσμού των ταμείων προνοίας.  

«Γινάτι από κυβέρνηση και ΔΗΣΥ για τις εκποιήσεις»

Στο κύριο θέμα της «Οικονομίας» της η Χαραυγή γράφει ότι η ΕΚΤ δεν είναι αρνητική στην επέκταση της αναστολής των εκποιήσεων λόγω της κρίσης του κορωνοϊού.  Παρά ταύτα, ο πρόεδρος Αναστασιάδης προχώρησε στην αναπομπή της νομοθεσίας την οποία ψήφισε η αντιπολίτευση.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Άναψε «πράσινο» o ECOFIN για το σχέδιο ανάκαμψης

  • CEO Ελληνικής: Στόχος η αναδιαμόρφωση της τράπεζας

Αλήθεια

 «Αρχίζει να ρέει χρήμα…»

Πρωτοσέλιδο και κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Κύπρου το οποίο ενέκρινε το Ecofin. Με ανάρτηση της στο twitter, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, γράφει ότι «με την έγκριση του σχεδίου ανάκαμψης της Κύπρου από το Συμβούλιο, πλέον μπορεί να αρχίσει να ρέει η χρηματοδότηση». Σημειώνει επίσης ότι τα επόμενα χρόνια στην Κύπρο θα επενδυθούν €1,2 δισ.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι στόχος του νέου CEO της Ελληνικής Τράπεζας Oliver Gatzke είναι η αξιοποίηση της εμπειρίας και της γνώσης του για αναδιαμόρφωση της τράπεζας.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Εξετάζει εκτάκτως σήμερα την αναπομπή για εκποιήσεις – Ολομέλεια βουλής

  • Συνεχίζεται η αστάθεια στις τιμές των ακινήτων – Wire Index

  • Αυξήσεις φωτιά σε πρώτες ύλες, καύσιμα και βασικά προϊόντα

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΡΕΕΙ ΧΡΗΜΑ…. – Κτίζοντας την Κύπρο του αύριο

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΧΡΕΩΣΗ ΤΩΝ RAPID TEST – Αποκλείουν lockdown οι επιδημιολόγοι και ποντάρουν στο safe pass

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΖΗΤΟΥΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ – Η επιστημονική ομάδα διαφωνεί με τον τερματισμό – Συμφωνούν για τρίτη δόση εμβολίου

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΔΙΑΒΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΚΑΨΗΣ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΠΡΟΝΟΙΑΣ – Ο έφορος ταμείων προνοίας προχώρησε στην αλλαγή της σχετικής οδηγίας