You are here

Λάιεν: Η EE πέτυχε τον στόχο του 70% με τουλάχιστον μια δόση

27/07/2021 11:14

Την επίτευξη του στόχου του εμβολιασμού του 70% του ενήλικου πληθυσμού στην ΕΕ με τουλάχιστον μια δόση, ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Συγκεκριμένα, η Πρόεδρος, σε σημερινή της δήλωση ανέφερε ότι “η ΕΕ τήρησε τον λόγο της και έφερε αποτελέσματα”.

Στόχος μας, συνέχισε, ήταν να προστατεύσουμε το 70% των ενηλίκων στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τουλάχιστον έναν εμβολιασμό τον Ιούλιο.

"Σήμερα έχουμε επιτύχει αυτόν τον στόχο. Και το 57% των ενηλίκων έχουν ήδη την πλήρη προστασία του διπλού εμβολιασμού”, τονίζει.

“Αυτά τα στοιχεία θέτουν την Ευρώπη μεταξύ των πρωτοπόρων παγκοσμίως”, σημειώνει η Πρόεδρος.

"Η προληπτική διαδικασία ήταν πολύ επιτυχημένη - αλλά πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια”, προειδοποιεί.

“Η παραλλαγή Δέλτα είναι πολύ επικίνδυνη. Ζητώ λοιπόν από όλους - που έχουν την ευκαιρία - να εμβολιαστούν. Για τη δική τους υγεία και για την προστασία άλλων. Η ΕΕ θα συνεχίσει να παρέχει επαρκείς ποσότητες εμβολίων”, καταλήγει η Πρόεδρος.

“Το 70% των ενηλίκων της ΕΕ έλαβε ήδη μια πρώτη δόση. Αυτό είναι ένα βασικό ορόσημο στο έργο μας κατά της πανδημίας, αλλά δεν μπορούμε να σταματήσουμε εδώ”, τονίζει σε δική της δήλωση η αρμόδια Επίτροπος για την Υγεία Στέλλα Κυριακίδου. “Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τα κράτη μέλη για να διασφαλίσουμε ότι οι πολίτες μπορούν να εμβολιαστούν γρήγορα”, τονίζει.

ΚΥΠΕ