You are here

Δεκάδες έργα σε εξέλιξη στη Λεμεσό

28/07/2021 18:53

Σε πέραν των 40 έργων συνολικού προϋπολογισμού €120 εκατ. προέβη ο δήμος Λεμεσού για την περίοδο 2017-2021, σύμφωνα με τον απολογισμό του έργου του υφιστάμενου δημοτικού συμβουλίου, λίγο πριν την λήξη της θητείας του.

Με βάση τον απολογισμό του δήμου Λεμεσού, που παρουσιάστηκε μέσα από μια πολυσέλιδη ψηφιακή έκδοση,  έχουν ολοκληρωθεί ή δρομολογηθεί γύρω στα 40 έργα με συνολικό προϋπολογισμό τα €120 εκατ. Σημειώνεται ότι από αυτά ολοκληρώνονται 12 έργα εντός του 2021, ενώ άρχισε η υλοποίηση άλλων 16 έργων.

Τα έργα που ολοκληρώθηκαν είναι η Α’ φάση σύνδεσης του παραλιακού με την λεωφόρο Φραγκλίνου Ρούσβελτ, η Α’ φάση ανάπλασης της Αγίας Φυλάξεως, το Δημοτικό Κέντρο Τεχνών – Αποθήκες Παπαδάκη, η Δημοτική και Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη, η ανάπλαση της Α’ Δημοτικής Αγοράς, το Δημοτικό Κέντρο Τεχνών – Αποθήκες Παπαδάκη, οι πλατείες Αριστείδη Κουδουνάρη, Φιλελλήνων, Συντάγματος και Αναγέννησης, σιντριβάνι κυκλικού κόμβου Αγίου Νικολάου, ο «πράσινος περίπατος» στα θρησκευτικά, ιστορικά και αρχιτεκτονικά μνημεία, η ανάπλαση όψεων υποστατικών στην τ/κ συνοικία και η ανάπλαση της οδού Βορείου Ηπείρου.

Έργα σε εξέλιξη

Όσο αφορά τα έργα τα οποία είναι σε εξέλιξη, μεταξύ άλλων, αναφέρονται στην ηλεκτρονική έκδοση η επέκταση του Γραμμικού Πάρκου Γαρύλλη και η οργανική σύνδεση του με τη θάλασσα, η αποκατάσταση και χρήση, για κοινωνικές υπηρεσίες των δημοτικών κατοικιών στην οδο Μισιαούλη και Καβάζογλου, το νέο κέντρο ενασχόλησης ενηλίκων και το κέντρο Καινοτομίας.  

Επίσης, γίνεται αναφορά στο έργο ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Αγίας Φύλας, στο γήπεδο «Αετού», στον χώρο εκδηλώσεων του συνοικισμού Αγίας Φύλας, στο πάρκο της οδού Δημητρίου Χριστοδούλου, στον Άγιο Γεώργιο Χαβούζας, στο νέο παζαράκι, στο κτίριο μουσείου νερού κοντά στον Υδατόπυργο, σε κτίριο στην οδό Σαριπόλου και στο κτίριο της Φιλαρμονικής.

Ο κατάλογος των έργων που δρομολογεί ο δήμος Λεμεσού, περιλαμβάνει τις  περιβαλλοντικές γειτονιές στις περιοχές Ομονοίας, Αγίου Σπυρίδωνα και Αγίου Νικολάου, ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Αγίας Φύλας, δημιουργία πάρκου στην οδό Γκογκέν στο Ζακάκι, περιβαλλοντικό δρόμο στην Τάσσου Αλεβίζου στο Ζακάκι, ανάπλαση της Πλατείας Ηρώων και του Φυτίδειου Αθλητικού Κέντρου – ΓΣΟ, δημιουργία μουσείου Καρναβαλιού και ανάπλαση δημόσιου κήπου και βελτιωτικά έργα ζωολογικού κήπου.

Ακραίες συνθήκες για την πόλη της Λεμεσού

Στο σημείωμα του ο δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, αναφέρεται σε «δύσκολη χρονιά που διανύουμε», η οποία όπως σημειώνεται, έφερε και αναθεώρηση στόχων και προϋπολογισμού.

«Η χρονιά που μας φεύγει σημαδεύτηκε από την πρωτόγνωρη για τη γενιά μας πανδημία, η οποία δεν έχει ακόμη παρέλθει. Η πόλη έζησε και ζει ακραίες συνθήκες, η δε δημοτική μηχανή αναγκαστικά προσαρμόσθηκε στα νέα δεδομένα τα οποία απαιτούσαν επαναξιολόγηση προτεραιοτήτων, αναθεώρηση στόχων και προϋπολογισμών και αναδιάταξη πόρων και δυνάμεων του δήμου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Νικολαΐδης σημειώνει ακόμη ότι ο δήμος, τον χρόνο που πέρασε ανταποκρίθηκε με πλήρη επάρκεια στις νέες συνθήκες και ανάγκες, είτε αυτές αφορούσαν υγειονομικά ή κοινωνικά ή οικονομικά δεδομένα. 

Της Ελένης Χαραλάμπους