You are here

Μπαίνουν οι μπουλντόζες στη λεωφόρο Τσερίου

17/09/2021 10:33

Πριν το τέλος του χρόνου θα αρχίσουν τα κατασκευαστικά έργα στη λεωφόρο Τσερίου στον Στρόβολο, καθώς φαίνεται πως έχουν ξεπεραστεί οι σκόπελοι που έβαζαν για χρόνια φρένο στην υλοποίηση του έργου.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, ανέφερε ότι το έργο που βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, έχει ωριμάσει και είναι έτοιμο να ξεκινήσει.

«Υπολογίζεται σε δύο μήνες περίπου, οι μπουλντόζες να πιάσουν δουλειά και να πάρει μπρος το έργο στη λεωφόρο Τσερίου, έργο που σχεδιάζεται για αρκετά χρόνια», είπε.

Ο κ. Νουρής επεσήμανε ότι η Λευκωσία και ειδικά οι περί αστικές περιοχές της, όπως ο δήμος Στροβόλου, αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα όδευσης σε κεντρικούς άξονες.

Σημείωσε ότι από το κυκλοφοριακό κομφούζιο που παρατηρείται, τόσο στην είσοδο της Λευκωσίας, όσο και σε κεντρικές αρτηρίες, ταλαιπωρούνται καθημερινά χιλιάδες δημότες της πρωτεύουσας, αλλά και επισκέπτες της.

Αναφορικά με το έργο, ο υπουργός είπε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες προεργασίες, έχουν κατακυρωθεί οι προσφορές και έγινε ο επανασχεδιασμός της λεωφόρου.

Ο επανασχεδιασμός της λεωφόρου ανατέθηκε στο δήμο Στροβόλου από την κυβέρνηση, με την εκπόνηση της σχετικής μελέτης, να ανατίθεται στην εταιρεία Markides Associates.

Ο νέος σχεδιασμός της λεωφόρου Τσερίου εκτιμάται ότι θα συμβάλει στην τόνωση της επιχειρηματικότητας και θα μειώσει την οπτική ρύπανση η οποία υπάρχει σήμερα στη λεωφόρο.

Μεταξύ άλλων, στο νέο σχεδιασμό προνοείται η κατασκευή δύο λωρίδων κυκλοφορίας πλάτους έξι μέτρων, πλατιών πεζοδρομίων, 280 χώρων στάθμευσης, είκοσι διαβάσεων για πεζούς και διευκολύνσεις για άτομα με κινητικά προβλήματα.

Παράλληλα στους σχεδιασμούς προνοείται η δεντροφύτευση και στις δύο πλευρές του δρόμου καθώς και η δημιουργία μικρών χώρων συναθροίσεων.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα €8 εκατ., εκ των οποίων τα 4/5 θα καταβάλει το κράτος και το υπόλοιπο ο δήμος Στροβόλου.

E.X.