You are here

Αυξημένα κέρδη για Πετρολίνα

17/09/2021 11:19

Αυξήθηκαν τα κέρδη της Πετρολίνα το πρώτο εξάμηνο του 2021 με την εταιρεία να προχωρεί στην καταβολή δεύτερου προμερίσματος ύψους 2,5 σεντ ανά μετοχή.

Όπως ανακοινώθηκε στο ΧΑΚ, τα κέρδη της ανήλθαν στο €1,2 εκατ. έναντι κερδών €143 χιλ. το εξάμηνο του 2020.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα αυξημένα κέρδη προκύπτουν από τη μειωμένη ζήτηση προϊόντων που επέφεραν πέρσι τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα διακίνησης και διακοπής εμπορικών δραστηριοτήτων, τα οποία λήφθηκαν κατά την περίοδο απαγόρευσης της κυκλοφορίας το δεύτερο τρίμηνο του 2020 για αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19.

Όπως αναφέρεται, οι επιπτώσεις της πανδημίας στους όγκους πωλήσεων εξακολούθησαν να υφίστανται και το πρώτο εξάμηνο του 2021, ιδιαίτερα στις συνδεδεμένες εταιρείες του Συγκροτήματος που δραστηριοποιούνται στον τομέα ανεφοδιασμού αεροσκαφών.

Τα αποτελέσματα για το εξάμηνο το 2021 ενοποιούν για πρώτη φορά τα αποτελέσματα της πλήρους θυγατρικής εταιρείας ΣΙΛΚ ΟΙΛ η οποία αποκτήθηκε το Δεκέμβριο του 2020.

Ο συνολικός κύκλος εργασιών, συμπεριλαμβανομένων των πωλήσεων σε άλλες εταιρείες πετρελαιοειδών, ανήλθε στα €2045 εκατ. έναντι €129,4 εκατ. ενώ το κόστος πωλήσεων αυξήθηκε στα €183,9 εκατ. από €111 εκατ. το προηγούμενο έτος με αποτέλεσμα το μεικτό κέρδος να αυξηθεί στα €20,6 εκατ. έναντι €18,4 εκατ.

Τα άλλα λειτουργικά εισοδήματα αυξήθηκαν στα €4,4 εκατ. από €1 εκατ., ενώ τα λειτουργικά έξοδα αυξήθηκαν στα €21,4 εκατ. από €17,2 εκατ.

Το σύνολο των εξόδων πωλήσεων και διανομής αυξήθηκαν στα €16,6 εκατ. από €14,1 εκατ.

Τα καθαρά έξοδα χρηματοδότησης παρέμειναν στα ίδια επίπεδα με πέρσι, στο €1,7 εκατ.

Αναφορικά με τις προοπτικές, αναφέρεται ότι για το δεύτερο εξάμηνο του 2021, δεν είναι πρακτικά εφικτό να προσδιοριστούν όλες οι εξελίξεις, κυρίως αυτές που σχετίζονται με την πανδημία του κορωνοϊού και οι οποίες θα μπορούσαν να έχουν σοβαρό αντίκτυπο στην οικονομία της Κύπρου και κατ’ επέκταση στην οποιαδήποτε πιθανή επίδρασή τους στη μελλοντική χρηματοοικονομική επίδοση, τις ταμειακές ροές και τη χρηματοοικονομική θέση της εταιρείας.

Με βάση την αξιολόγηση που έχει γίνει, το ΔΣ εκτιμά ότι στο παρόν στάδιο δεν απαιτούνται οποιεσδήποτε προβλέψεις πέραν αυτών που περιλαμβάνονται στις συνοπτικές ενδιάμεσες ενοποιημένες καταστάσεις του εξαμήνου 2021.

Γ.Χ.