You are here

Η EY ανακοινώνει την έναρξη του διαγωνισμού EY Entrepreneur Of The Year™ για την ανάδειξη του Κύπριου Επιχειρηματία Της Χρονιάς

20/09/2021 16:38

-Ο θεσμός του EY Entrepreneur Of The Year™ στηρίζει το ακατάβλητο, αταλάντευτο και ανθεκτικό πνεύμα ατόμων και επιχειρήσεων που διαθέτουν όραμα, ηγετικές ικανότητες και ιστορικό επιτυχίας

-Ανοιχτή πρόσκληση για την ανάδειξη των κορυφαίων Κυπρίων επιχειρηματιών με την συμπλήρωση του εντύπου υποψηφιότητας στον ιστότοπό μας

-Οι υποψηφιότητες αξιολογούνται από μια ανεξάρτητη επιτροπή έγκριτων κριτών με βάση διεθνή κριτήρια που συνδέονται με την μακροπρόθεσμη αξία

-Ο Κύπριος νικητής θα διαγωνιστεί για το βραβείο EY World Entrepreneur Of The Year ™ που θα διεξαχθεί στο Μονακό τον Ιούνιο του 2022

Η EY Κύπρου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη του προγράμματος EY Entrepreneur Of The Year για πρώτη φορά στην Κύπρο. O κορυφαίος παγκόσμιος διαγωνισμός για επιχειρηματίες είναι από σήμερα επίσημα ανοικτός για υποψηφιότητες. Επιχειρηματίες από όλους τους τομείς της οικονομίας σε ολόκληρη την Κύπρο, που εκπροσωπούν από αναδυόμενες επιχειρήσεις έως ομίλους με διεθνή παρουσία, καλούνται να υποβάλουν τις υποψηφιότητές τους από σήμερα και μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2021.

Ο Επιχειρηματίας Της Χρονιάς της EY είναι ένα μοναδικό παγκόσμιο πρόγραμμα που αναγνωρίζει τα επιχειρηματικά επιτεύγματα μεταξύ ατόμων και επιχειρήσεων που επιδεικνύουν όραμα, ηγεσία και ιστορικό επιτυχίας, και εργάζονται για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις κοινότητες και τις χώρες τους και σε όλο τον κόσμο. Σήμερα περισσότερο από ποτέ, οι επιχειρηματίες κινητοποιούνται για να χτίσουν έναν καλύτερο κόσμο. Μπροστά στις αντιξοότητες, αυτοί οι επιχειρηματίες παραμένουν αταλάντευτοι – επανασχεδιάζουν το μέλλον μας και αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες προκλήσεις στον κόσμο. Μέσω του προγράμματος του Επιχειρηματία Της Χρονιάς της EY, τιμούμε τους ασταμάτητους επιχειρηματίες των οποίων οι απεριόριστες φιλοδοξίες υπηρετούν την καινοτομία, την ανάπτυξη και την ευημερία, μετασχηματίζοντας τον κόσμο μας.

Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα του Επιχειρηματία Της Χρονιάς της EY, οι επιχειρηματίες μπορούν να δικτυωθούν με τους συναδέλφους τους, να αποκτήσουν πρόσβαση σε σχετικές ιδέες και γνώσεις που θα τους βοηθήσουν να εφαρμόσουν την αναπτυξιακή τους στρατηγική και να ενισχύσουν την εικόνα των εταιρειών και των ομάδων τους. Κάθε εθνικό πρόγραμμα καταλήγει στην ανακοίνωση ενός συνολικού νικητή που στη συνέχεια διαγωνίζεται για το έγκριτο βραβείο EY World Entrepreneur Of The YearAward. Η παγκόσμια εκδήλωση πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Μόντε Κάρλο του Μονακό, αναδεικνύοντας το πώς οι πιο δυναμικοί επιχειρηματίες στον κόσμο – φημισμένοι για την ικανότητά τους να βρίσκουν νέες ευκαιρίες, ακόμη και σε περιόδους πρωτοφανούς αλλαγής – συνεχίζουν να αναπτύσσονται και να ξεχωρίζουν.

Στην Κύπρο, το πρόγραμμα έρχεται να αναδείξει τη σημασία της επιχειρηματικότητας για τη χώρα μας στην προσπάθειά της να ανακάμψει από την κρίση και να οικοδομήσει μια ανανεωμένη, βιώσιμη οικονομία. Τα τελευταία χρόνια, η EY έχει δεσμευτεί να υποστηρίξει το επιχειρηματικό οικοσύστημα στην Κύπρο, συμπίπτοντας με την εστίαση της κυβέρνησης στην προώθηση της επιχειρηματικότητας και στην υποστήριξη τοπικών επιχειρηματιών για την έξοδό τους στην διεθνή αγορά. Το πρόγραμμα του Κύπριου Επιχειρηματία Της Χρονιάς της EY αποσκοπεί να τιμήσει τους κορυφαίους επιχειρηματίες της χώρας για τη συμβολή τους στην οικονομία και την κοινωνία, προωθώντας την επιχειρηματικότητα σε όλο το νησί και υποστηρίζοντας τους επιχειρηματίες για να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους στην Κύπρο και σε όλο τον κόσμο.

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μας το γεγονός ότι το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής αποφάσισε να υποστηρίξει το πρόγραμμά μας, καθώς ευθυγραμμίζεται με το όραμά του για μια κουλτούρα καινοτομίας στην κοινωνία μας και την υλοποίηση δράσεων με υψηλό αντίκτυπο και αξία για την κυβέρνηση, τις επιχειρήσεις και τους πολίτες. Σύμφωνα με τον Υφυπουργό, Κυριάκο Κόκκινο, «Είναι με ιδιαίτερη χαρά που στηρίζουμε το θεσμό του EY Entrepreneur Of The Year, μέσω του οποίου επιβραβεύεται και ενθαρρύνεται η καινοτόμος επιχειρηματική δραστηριότητα, κλειδί για την υπέρβαση της όποιας κρίσης και την προοπτική οικονομικής βιωσιμότητας, ανθεκτικότητας και ευημερίας. Θα ήθελα να συγχαρώ την EY για την πρωτοβουλία αυτή, που συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη αλλά και στην εξωστρέφεια του οικοσυστήματος, καθώς και για τη διαχρονική συνεισφορά στα επιχειρηματικά και κοινωνικο-οικονομικά δρώμενα του τόπου. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες και θα ήθελα να τους διαβεβαιώσω πως η Πολιτεία βρίσκεται δίπλα στις προσπάθειές τους, αρωγός και συμπαραστάτης.»

Είμαστε επίσης υπερήφανοι που καλωσορίζουμε ως υποστηρικτή το Cyprus Seeds, μη κερδοσκοπικό οργανισμό, ο οποίος στηρίζει την εμπορευματοποίηση καινοτόμων ακαδημαϊκών ερευνών σε κυπριακά πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα, με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την οικοδόμηση ενός βιώσιμου επιχειρηματικού οικοσυστήματος στην Κύπρο. Εξίσου σημαντική είναι και η στήριξη της Digital Tree, ενός πραγματικά καινοτόμου digital powerhouse ως χορηγού επικοινωνίας του προγράμματος μας.

Ο εθνικός μας νικητής αναμένεται να μεταβεί στο Μονακό τον Ιούνιο του 2022 για να εκπροσωπήσει την Κύπρο στο EY World Entrepreneur of the Year ™ Award στο Μόντε Κάρλο. Το πρόγραμμα του Επιχειρηματία Της Χρονιάς της EY δεν εξασφαλίζει μόνο εθνική και διεθνή αναγνώριση για όσους προκριθούν και τους νικητές, αλλά παρέχει επίσης ένα ανεκτίμητο δίκτυο και επιχειρηματικές ευκαιρίες μέσω της διαρκώς αναπτυσσόμενης κοινότητας των αποφοίτων του προγράμματος.

Ο Στέλιος Δημητρίου, Επικεφαλής του προγράμματος EY Entrepreneur Of The Year™ Cyprus και Επικεφαλής Στρατηγικής και Συναλλαγών της EY Κύπρου, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε τον διαγωνισμό του Επιχειρηματία Της Χρονιάς της EY για πρώτη φορά στην Κύπρο. Θέλουμε να ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα στην Κύπρο και να ενθαρρύνουμε τους επιχειρηματίες του νησιού μας που έχουν επιδείξει ανθεκτικότητα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να αναδείξουμε την κυπριακή επιχειρηματικότητα σε παγκόσμια κλίμακα και είμαστε βέβαιοι ότι ο εθνικός μας νικητής θα συμμετάσχει στο EY World Entrepreneur of the Year ™ Award στο Μονακό το επόμενο καλοκαίρι ως άξιος εκπρόσωπος του επιχειρηματικού οικοσυστήματος της Κύπρου».

Ο Ronald Attard, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥ Κύπρου, σχολίασε επίσης: «Ποτέ άλλοτε δεν ήταν πιο σημαντικό να γιορτάσουμε τα επιτεύγματα των επιχειρηματιών. Η EY προωθεί την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα και αυτή είναι μια ευκαιρία να τιμήσουμε εκείνους τους εξαιρετικούς επιχειρηματίες στην Κύπρο που έχουν θετικό αντίκτυπο στην οικονομία και την κοινότητά μας. Χαιρετούμε τους επιχειρηματίες που δημιουργούν έναν καλύτερο κόσμο».

Δικαίωμα Συμμετοχής

Για να είναι επιλέξιμοι, οι υποψήφιοι πρέπει να είναι Κύπριοι ή να διαχειρίζονται εταιρεία με έδρα την Κύπρο, που λειτουργεί για τουλάχιστον δύο χρόνια. Ο κάθε υποψήφιος πρέπει να είναι ο ιδρυτής, ιδιοκτήτης ή μέτοχος και να έχει την κύρια ευθύνη για τις καθημερινές δραστηριότητες και τις πρόσφατες επιδόσεις της επιχείρησης. Ενώ οι περισσότερες υποψηφιότητες προέρχονται από τους ίδιους τους επιχειρηματίες, ο καθένας μπορεί να προτείνει έναν επιτυχημένο επιχειρηματία, με τη συγκατάθεση του τελευταίου, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων, των συμβούλων της εταιρείας και των χρηματοδοτών. Όλες οι υποψηφιότητες πρέπει να υποβληθούν έως τις 31 Οκτωβρίου 2021.

Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή υποψηφιότητας, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.eoy.cy.