You are here

Με τον νέο Πρόεδρο του ΔΣ του ΡΙΚ συναντήθηκε η ΠΕΟ

20/09/2021 20:19

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση σήμερα αντιπροσωπείας της ΠΕΟ με επικεφαλής τον ΓΓ, Πάμπη Κυρίτση με το νέο ΔΣ του ΡΙΚ, με επικεφαλής τον Πρόεδρό του, Μιχάλη Μιχαήλ με τη συντεχνία να χαρακτηρίζει ιστορικής σημασίας την συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Ίδρυμα τον περασμένο Οκτώβριο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Α.Γ.Γ της ΠΕΟ Σωτηρούλλα Χαραλάμπους, καθώς και ο Γ.Γ της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ Νίκος Γρηγορίου και ο Γραμματέας και Αναπληρωτής Γραμματέας της κλαδικής ΣΗΔΗΚΕΚ-ΡΙΚ ΠΕΟ, Κώστας Σωτηρόπουλος και Χριστόδουλος Χριστοδούλου αντίστοιχα.

Ανακοίνωση της ΠΕΟ για την συνάντηση αναφέρει ότι ο ΓΓ της ΠΕΟ ευχήθηκε στο νέο Δ.Σ του ΡΙΚ μια δημιουργική και παραγωγική θητεία και επανέλαβε τη διαχρονική και σταθερή στήριξη της ΠΕΟ στη δημόσια ραδιοτηλεόραση και στο ρόλο που επιτελεί, υπενθυμίζοντας ότι η ΠΕΟ διαχρονικά στηρίζει από θέση αρχής όλους τους δημόσιους οργανισμούς κοινής ωφελείας.

Ο κ. Κυρίτσης, αναφέρεται, έκαμε ειδική αναφορά στην ανάγκη για την πλήρη και έγκαιρη εφαρμογή της Συμφωνίας που επιτεύχθηκε στο ΡΙΚ το περασμένο Οκτώβριο, η οποία δικαιολογημένα χαρακτηρίζεται ως ιστορικής σημασίας, όπως ανέφερε, επειδή θέτει τις βάσεις για την ύπαρξη ενός σωστού και λειτουργικού οργανογράμματος όπου όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν τα δικαιώματα που τους αναλογούν από την εργασία τους. Είναι πολύ σημαντικό, πρόσθεσε, να τηρηθούν στο έπακρον όσα περιλαμβάνει η Συμφωνία καθώς και οι σχετικές αποφάσεις του ιδίου του Δ.Σ του ΡΙΚ, με την υλοποίηση των οποίων μπορεί επιτέλους να ξεπεραστεί η εργασιακή αβεβαιότητα που υπήρχε τόσα χρόνια με τους εργαζομένους πολλών ταχυτήτων και να μπει το ΡΙΚ σε μια νέα εποχή ηρεμίας και δημιουργίας με ύπαρξη πιο σωστών εργασιακών σχέσεων.

Για αυτό το λόγο, είπε, η ΠΕΟ θα παρακολουθεί από κοντά αυτό το ζήτημα.

Στα πλαίσια της συνάντησης συζητήθηκαν και άλλα ζητήματα όπως το θέμα του συνταξιοδοτικού των εργαζομένων στο ΡΙΚ, της ανάγκης επικαιροποίησης της Συλλογικής Σύμβασης καθώς και της ανάγκης να προχωρήσουν οι διαδικασίες για νέο κτήριο του ΡΙΚ.

Ο κ. Κυρίτσης έκανε λόγο και για την ανάγκη διασφάλισης ύπαρξης διαφάνειας και αξιοκρατίας στο ΡΙΚ, διαμηνύοντας ότι για τη ΠΕΟ είναι πολύ σημαντικά αυτά τα ζητήματα.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΡΙΚ,Μιχάλης Μιχαήλ χαρακτήρισε πολύ χρήσιμη και ωφέλιμη τη συνάντηση, όπως αναφέρεται. Διαβεβαίωσε τον Γ.Γ. της ΠΕΟ ότι το νέο ΔΣ παραμένει δεσμευμένο στην Συμφωνία που επιτεύχθηκε και ότι αυτή θα τηρηθεί στην ολότητα της και μάλιστα έγκαιρα. Παράλληλα ενημέρωσε για τις προτεραιότητες και το σχεδιασμό του νέου ΔΣ και ευχαρίστησε την ΠΕΟ για τη θετική της στάση και στήριξη διαχρονικά στη δημόσια ραδιοτηλεόραση και αναφέρθηκε στην ετοιμότητα του ΡΙΚ για μια καλή και ειλικρινή συνεργασία.