You are here

Βρέχει προαγωγές στην εκπαίδευση

23/09/2021 07:02

Την αποδέσμευση εκατοντάδων θέσεων προαγωγής ζητά το υπουργείο Παιδείας από τη Βουλή, εκ των οποίων οι πλείστες εντοπίζονται στη μέση εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο ζητά την αποδέσμευση 321 θέσεων προαγωγής στη Δημόσια Εκπαιδευτική Υπηρεσία λόγω της ύπαρξης κενών οργανικών θέσεων στον Προϋπολογισμό, αναμενόμενων κανονικών αφυπηρετήσεων, καθώς και συνεπακόλουθων θέσεων λόγω προαγωγών.

Σύμφωνα με σχετικό σημείωμα, ζητείται για τη διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης η αποδέσμευση συνολικά 70 θέσεων, μεταξύ των οποίων τέσσερεις θέσεις επιθεωρητών κλίμακας Α13, 16 θέσεις διευθυντών κλίμακας Α12 και 25 θέσεις βοηθού διευθυντή κλίμακας Α11.

Για τη διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης ζητείται η αποδέσμευση συνολικά 209 θέσεων, εκ των οποίων πρόκειται για τρεις θέσεις επιθεωρητών της κλίμακας Α13, 23 θέσεις διευθυντών της κλίμακας Α12 και 183 θέσεις βοηθών διευθυντών της κλίμακας Α12.

Ζητείται επίσης η αποδέσμευση σαράντα θέσεων στη Μέση Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, οι οποίες αφορούν μεταξύ άλλων δύο επιθεωρητές που δεν αναφέρεται η κλίμακα εισδοχής του, δύο διευθυντές της κλίμακας Α13 και είκοσι βοηθούς διευθυντές στην κλίμακα Α12.

Ακόμα ζητείται η αποδέσμευση δύο θέσεων στη διεύθυνση Ανώτερης Εκπαίδευσης, οι οποίες αφορούν σε μία θέση Πρώτου Λειτουργού Εκπαίδευσης στην κλίμακα Α14 και μία θέση Ανώτερου Λειτουργού Εκπαίδευσης στην κλίμακα Α13.

Θέσεις στη Βουλή, υπ. Μεταφορών και ΥΠΕΞ

Τη συγκατάθεση της Επιτροπής Οικονομικών για αποδέσμευση συνολικά 10 θέσεων ζητά και η διευθύντρια της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Πρόκειται για μία θέση διευθυντή Υπηρεσίας Κοινοβουλευτικών Επιτροπών της κλίμακας Α15, η οποία κενώθηκε λόγω προαγωγής, δύο θέσεις ανώτερου γραμματέα Κοινοβουλευτικών Επιτροπών της κλίμακας Α13, μία θέση Ανώτερου λειτουργού Διεθνών Σχέσεων της κλίμακας Α13 και δύο θέσεις λειτουργών διεθνών σχέσεων της κλίμακας Α8-10-11.

Σημειώνεται ότι η θέση διευθυντή Υπηρεσίας Κοινοβουλευτικών Επιτροπών και οι δύο θέσεις των λειτουργών διεθνών σχέσεων είναι πρώτου διορισμού και προαγωγής, ενώ οι υπόλοιπες θέσεις αφορούν προαγωγή.

Η Βουλή ζητά επίσης την αποδέσμευση μίας θέσης Πρώτου Λειτουργού Ερευνών, Μελετών και Εκδόσεων, η θέση είναι προαγωγής της κλίμακας Α14, καθώς και το διορισμό Λειτουργού Ερευνών, Μελετών και Εκδόσεων κλίμακας Α8-10-11, η οποία είναι πρώτου διορισμού και προαγωγής.

Στην υπηρεσία εξάλλου των Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ζητά την αποδέσμευση μίας θέσης, η οποία αφορά σε λειτουργό Α της κλίμακας Α11 και είναι προαγωγής. Τέλος η Βουλή ζητά την αποδέσμευση θέσης λειτουργού Επικοινωνίας, θέση πρώτου διορισμού και προαγωγής, στην κλίμακα Α8-10-11 και μία θέση προαγωγής στενογράφου της κλίμακας Α11, η οποία έχει κενωθεί λόγω αφυπηρέτησης της κατόχου της.

Από την πλευρά του το υπουργείο Μεταφορών ζητά από την Επιτροπή την αποδέσμευση πέντε θέσεων Ανώτερου Εκτελεστικού Μηχανικού κλίμακας Α13 και Ανώτερων Τεχνικών Επιθεωρητών της κλίμακας Α11. Σημειώνεται ότι οι θέσεις κενώθηκαν λόγων προαγωγής ή αφυπηρέτησης των προκατόχων τους.

Το υπουργείο Μεταφορών ζητά επίσης την αποδέσμευση μιας θέσης προαγωγής Εφόρου Αρχαιοτήτων κλίμακας Α13, καθώς ο κάτοχος της έχει αφυπηρέτηση, καθώς και μία θέση προαγωγής Λειτουργού Οδικών Μεταφορών της κλίμακας Α11.

Τέλος το υπουργείο Εσωτερικών ζητά την αποδέσμευση τριών θέσεων Πρέσβεων, κλίμακας Α15, θέσεις πρώτου διορισμού και προαγωγής, λόγω της αφυπηρέτησης των προκατόχων τους.

Της Ελένης Χαραλάμπους