You are here

Υπό την αίρεση της πανδημίας το χριστουγεννιάτικο χωριό

26/09/2021 06:00

Τα επιδημιολογικά δεδομένα θα κρίνουν την απόφαση για μετατροπή της κοινότητας Αγρού σε χριστουγεννιάτικο χωριό μεγάλης εμβέλειας, στα πρότυπα των ‘Christmas markets’ του εξωτερικού, για τόνωση της ευρύτερης περιοχής Πιτσιλιάς. Την τελική έγκριση αναμένεται να δώσει, εν ευθέτω χρόνω, το υφυπουργείο Υγείας.

Όπως δήλωσε στη StockWatch ο κοινοτάρχης Αγρού, Μιχάλης Κωνσταντινίδης, το υφυπουργείο Τουρισμού αποφάσισε τη μετατροπή της κοινότητας Αγρού από τις 26 Νοεμβρίου μέχρι τις 9 Ιανουαρίου του 2022 σε χριστουγεννιάτικο χωριό, απευθύνοντας πρόσκληση για συμμετοχή και σε άλλες γειτονικές κοινότητες.

Διευκρίνισε ότι τη χρηματοδότηση της όλης εκδήλωσης θα επωμισθεί αποκλειστικά το Υφυπουργείο Τουρισμού.

Ωστόσο, το Υπουργείο Υγείας θα αναμένει μέχρι και την υστάτη για να δώσει τη συγκατάθεση του στην υλοποίηση της συγκεκριμένης απόφασης, λόγω της ρευστής κατάστασης που επικρατεί στο μέτωπο της πανδημίας, αλλά και λόγω του προβληματισμού που εκφράζεται από τους ειδικούς για ενδεχόμενη έξαρση της πανδημίας τους χειμερινούς μήνες.

Παρόλα αυτά, το Υφυπουργείο Τουρισμού ετοίμασε τις αιτήσεις και βρίσκεται σε επαφή με διάφορες κοινότητες της περιοχής που θα επιθυμούσαν να συμμετέχουν στην εκδήλωση παρουσιάζοντας παραδοσιακά προϊόντα και δεξιοτεχνίες.

Ο κ. Κωνσταντινίδης, εξήγησε ότι στα σχέδια περιλαμβάνεται η δημιουργία ξύλινων περιπτέρων, κατά μήκος της πλατείας της κοινότητας, τα οποία θα διατεθούν σε ενδιαφερόμενους για σχετική χρήση, ενώ δεν απαιτείται η καταβολή αντιτίμου για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης των περιπτέρων στους ενδιαφερόμενους.

Τα περίπτερα που θα διατεθούν θα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

-15 περίπτερα για φαγητό και ποτό (food & drinks)

- 8 περίπτερα για δημιουργικές δραστηριότητες/ καλλιτεχνήματα προς πώληση (arts & crafts)

Το ωράριο λειτουργίας προγραμματίζεται να είναι για τις καθημερινές 10:00 – 16:00 και για τα Σαββατοκύριακα 11:00 -21:00.

Όπως σημείωσε ο κ. Κωνσταντινίδης, το κοινοτικό συμβούλιο Αγρού θα προσφέρει κάθε βοήθεια ώστε να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία το εγχείρημα του Υφυπουργείου Τουρισμού, ενώ κατά τη διάρκεια λειτουργίας του χριστουγεννιάτικου χωριού, θα υπάρχουν λεωφορεία στις πόλεις για να μεταφέρουν πολίτες που επιθυμούν να επισκεφτούν το χριστουγεννιάτικο χωριό στον Αγρό.

Της Ηρώς Ευθυμίου