You are here

Κατρακυλούν τα crypto

24/09/2021 12:45

Η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων της Κίνας (NDRC) ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα απαγορεύσει αυστηρά την οικονομική υποστήριξη σε πρότζεκτ που βασίζονται στην εξόρυξη κρυπτονομισμάτων.

Λίγο αργότερα, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBoC) δεσμεύτηκε να ενισχύσει την παρακολούθηση των κινδύνων που συνδέονται με τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων, υπογραμμίζοντας ότι οι «δραστηριότητες που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα» είναι παράνομες.

«Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τα μη τραπεζικά ιδρύματα πληρωμών δεν μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες σε δραστηριότητες που σχετίζονται με εικονικά νομίσματα», ανέφερε η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας.

Η PBoC δεσμεύτηκε επίσης να τιμωρήσει όσους παραβιάζουν τους κανονισμούς της χώρας σχετικά με τα κρυπτονομίσματα, υπογραμμίζοντας ότι και οι υπεράκτιες υπηρεσίες και συναλλαγές απαγορεύονται στο εσωτερικό της Κίνας.

Βουτιά 8,5% για το Ehereum, στις $2.880 και 5,2% για το Bitcoin, στις $42.546,75. Κατά 7,6% υποχωρεί το XRP, που φτάνει στα $0,92 και κατά 8,8% το Litecoin, που βρίσκεται στα $149,61.

Πηγή: Euro2day