You are here

Γεμίζει το Metropolis Mall, αδειάζουν τα καταστήματα της πόλης

28/09/2021 07:13

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση επισκεπτών στο Metropolis Mall τις πρώτες μέρες της λειτουργίας του, με τους καταστηματάρχες να εκφράζουν αισιοδοξία ότι ο τζίρος μέρα με την ημέρα θα αυξάνεται. Εντούτοις, την ίδια ώρα, οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων στο κέντρο της πόλης διαμαρτύρονται για την κατακόρυφη μείωση της κίνησης στους εμπορικούς δρόμους της πόλης.

Μειώθηκε κατά 80% η κίνηση στο κέντρο

Ιδιοκτήτες καταστημάτων στο κέντρο της πόλης που μίλησαν στη StockWatch, εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους, για τις επιπτώσεις του ανοίγματος του πρώτου εμπορικού κέντρου της Λάρνακας.

Εξέφρασαν την εκτίμηση ότι το Mall θα κλείσει την αγορά στο κέντρο, καθώς, όπως τονίζουν, ήδη η κίνηση στα καταστήματά τους μειώθηκε κατά 80%.

Παράλληλα απευθύνουν έκκληση προς το δήμαρχο Αντρέα Βύρα, να προβεί σε έργα στο κέντρο της πόλης που θα διευκολύνουν τη διέλευση των επισκεπτών, όπως πεζοδρόμια και χώρους στάθμευσης, ώστε να σταματήσουν οι καταγγελίες των πολιτών επειδή δεν υπάρχουν αρκετοί διαθέσιμοι χώροι στάθμευσης.

Δωρεάν στάθμευση και προσδοκίες για επιστροφή καταναλωτών

Ο εκπρόσωπος των καταστηματαρχών του κέντρου της πόλης Κυριάκος Αμπίζας, δήλωσε στη StockWatch ότι υπάρχει συνεχής επαφή με το δήμαρχο σε μια προσπάθεια να προωθηθούν έργα ως αντιστάθμισμα της λειτουργίας του Mall, το οποίο προσελκύει μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

 Ο κ. Αμπίζας αποκάλυψε ότι ο δήμαρχος δεσμεύτηκε να διαθέσει δωρεάν για το κοινό το νέο χώρο στάθμευσης που θα λειτουργήσει σε μερικές ημέρες σε κεντρικό χώρο της πόλης.

Συνέστησε επίσης υπομονή προς τους καταστηματάρχες του κέντρου, λέγοντας ότι «η κίνηση θα επανέλθει στο κέντρο της πόλης μετά την πάροδο μερικών εβδομάδων όπως έγινε και στις άλλες πόλεις που διαθέτουν εμπορικό κέντρο».

Ξεπέρασε τις προσδοκίες η κίνηση στο Mall

Όπως δήλωσε στη StockWatch η υπεύθυνη γραφείου επικοινωνίας και προβολής του Metropolis Mall Μαριλένα Παλαζή, «η κίνηση ξεπέρασε κάθε προσδοκία, παρόλα αυτά τηρούνται αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλά».

Το Σαββατοκύριακο μάλιστα, λόγω της αυξημένης προσέλευσης επισκεπτών, χρειάστηκε να κλείσουν για κάποιο χρονικό διάστημα οι είσοδοι του εμπορικού κέντρου, ώστε ο αριθμός των επισκεπτών να μην ξεπεράσει τον αριθμό που προνοούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, όπως σημείωσε.

Σύμφωνα με την κ. Παλαζή, οι καταστηματάρχες στο Metropolis Mall παρουσιάζονται ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τις πωλήσεις τους. Σημείωσε ότι ήδη έχουν λειτουργήσει όλα τα καταστήματα, πλην του Zara του ομίλου SAYWEAR, το οποίο ετοιμάζει το μεγαλύτερο κατάστημα Zara στην Κύπρο, το οποίο θα επεκτείνεται σε δύο ορόφους.

Καταστηματάρχες του εμπορικού κέντρου που μίλησαν στη StockWatch, εκφράζουν την ικανοποίηση τους τόσο για το περιβάλλον στο οποίο εργάζονται, όσο και για την αυξημένη κίνηση στα καταστήματα τους.

Επισημαίνουν ως ιδιαίτερα θετικό στοιχείο τους χώρους στάθμευσης που διαθέτει το Mall, σε αντίθεση με το κέντρο της πόλης, όπου, όπως αναφέρουν, δυσκολεύεται κάποιος να εξεύρει χώρο στάθμευσης.

«Πρόκειται για ένα πανέμορφο mall που έλειπε από τη Λάρνακα, δήλωσε στη StockWatch ο ιδιοκτήτης του καταστήματος ξηρών καρπών «Ιωάννη Ζορπά».

«Το ωραίο περιβάλλον μας κάνει να δουλεύουμε με κέφι» δήλωσε η Μαριάννα Σπυρίδου, υπάλληλος καταστήματος ένδυσης.

Υπάλληλος άλλου καταστήματος ανέφερε στη StockWatch ότι οι πελάτες μετά τις πρώτες ημέρες που επισκέπτονταν το mall από περιέργεια, άρχισαν πλέον να κάνουν και τα ψώνια τους, διότι διαπίστωσαν ότι οι τιμές είναι πολύ λογικές.

«Οι πελάτες προέρχονται από όλες τις πόλεις», δήλωσε ο διευθυντής καταστήματος ανδρικών ειδών Ορθόδοξος Θεοδούλου.

Το Metropolis Mall άνοιξε τις πύλες του πριν από περίπου δύο εβδομάδες, την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου.

Της Ηρώς Ευθυμίου