You are here

Κέντρο Εκπαίδευσης «Ο Οικοδόμος» Κ.Ε.Π.Ο.

28/09/2021 15:45

Ως Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ), Δομή Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΕΚ) και Κέντρο Αξιολόγησης Επαγγελματικών Προσόντων (ΚΑΕΠ) στα πλαίσια του Συστήματος Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΕΠ), έχει αξιολογηθεί από την ΑνΑΔ το Κέντρο Εκπαίδευσης «Ο Οικοδόμος» Κ.Ε.Π.Ο.

Το Κέντρο ιδρύθηκε από Κοινοπραξία μεταξύ της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (Ο.Σ.Ε.Ο.Κ.), της Συντεχνίας Οικοδόμων, Ξυλουργών, Μεταλλωρύχων και Γενικών Εργατών Κύπρου (Π.Ε.Ο.) και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, Μεταλλωρύχων και Συναφών Επαγγελμάτων Κύπρου (Σ.Ε.Κ.).

Το Κέντρο είναι υπεύθυνο για τη διεξαγωγή Προγραμμάτων Κατάρτισης και για τη Πιστοποίηση Πρότυπων Επαγγελματικών Προσόντων.

Έχει συνάψει συνεργασίες με πιστοποιημένους Εκπαιδευτές Επαγγελματικής Κατάρτισης σε διάφορους τομείς κατάρτισης που σχετίζονται με τον Τομέα των Κατασκευών.

Αποστολή του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) είναι η παροχή ψηλής ποιότητας προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης των εργαζομένων στην Οικοδομική Βιομηχανία τα οποία θα τους δώσουν τα εφόδια για επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία και ανέλιξη.

Στο Κέντρο Εκπαίδευσης «Ο Οικοδόμος» Κ.Ε.Π.Ο. πραγματοποιούνται Αξιολογήσεις για τα ακόλουθα Πρότυπα Επαγγελματικά Προσόντα:

Οικοδομικά (Επίπεδα 1,2 και 3)

Κατασκευή Καλουπιών (Επίπεδα 2 και 3)

Επεξεργασία και Τοποθέτηση Χάλυβα Οπλισμού Σκυροδέματος (Επίπεδα 2 και 3)

Διεύθυνση Εποπτεία Έργου (Επίπεδο 4)

Ξηρά Δόμηση (Επίπεδο 2)

Χρωματισμοί – Διακοσμητικά Επιχρίσματα (Επίπεδο 2)

Εκπαιδευτής Επαγγελματικής Κατάρτισης (Επίπεδο 5)

Τα πιστοποιητικά επαγγελματικών προσόντων που απονέμονται στους επιτυχόντες είναι ενταγμένα στο Κυπριακό Πλαίσιο Επαγγελματικών Προσόντων (CyQF) που είναι συσχετισμένο με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων (EQF).

Η εξέταση και πιστοποίηση των συμμετεχόντων είναι δωρεάν. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) της ΕΕ και από την ΑνΑΔ ως εθνική συμμετοχή.