You are here

Διπλάσιος αριθμός κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι Λεμεσού το 2021

28/09/2021 20:10

Σχεδόν διπλάσιος είναι ο αριθμός των κρουαζιερόπλοιων που αφίχθηκαν φέτος στο λιμάνι Λεμεσού, σε σύγκριση με το 2020, ενώ οι κρατήσεις για τον επόμενο χρόνο έχουν ήδη ξεπεράσει τις αντίστοιχες του 2021, αναφέρει σε ανακοίνωση η DP World Limassol.

Ειδικότερα, η DP World Limassol αναφέρει πως μεταξύ Ιανουαρίου – Αυγούστου 2021, 36 συνολικά κρουαζιερόπλοια αφίχθηκαν στο λιμάνι Λεμεσού, καταγράφοντας αύξηση σε σύγκριση με το 2020, οπόταν και κατέπλευσαν μόλις 19 κρουαζιερόπλοια καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Επιπρόσθετα, η DP World Limassol εκτιμά πως οι κρατήσεις για το 2022 θα είναι αυξημένες συγκριτικά με το 2021.

Επίσης, η DP World Limassol, με την ευκαιρία της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, επαναβεβαιώνει «την προσήλωσή της προς την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας στην Κύπρο και στον στόχο της να καταστήσει το λιμάνι Λεμεσού βασικό κέντρο κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο».
 
Αναφέρει πως «πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας, ο κλάδος των κρουαζιέρων στην Κύπρο παρουσίαζε εντυπωσιακή άνοδο, η οποία όμως ανακόπηκε λόγω της εφαρμογής αυστηρών μέτρων και ταξιδιωτικών περιορισμών ανά το παγκόσμιο» και προσθέτει ότι «η εγχώρια βιομηχανία κρουαζιέρας, επέδειξε εντούτοις, ιδιαίτερη ανθεκτικότητα το 2021».
 
Σε δηλώσεις του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της DP World Limassol,  Nawaf Abdulla, εξήγησε πως «μέσα από το όραμα της να καταστήσει το λιμάνι Λεμεσού κύριο περιφερειακό κέντρο κρουαζιέρας, καθώς και την προσπάθειά της να προωθήσει τη βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας στην Κύπρο, η DP World Limassol έχει ως στόχο να συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη ολόκληρης της χώρας».

Ο κ. Abdulla αναφέρθηκε επίσης, στη σταδιακή επανεκκίνηση της κρουαζιέρας στο λιμάνι Λεμεσού, λέγοντας ότι τον Οκτώβριο, το λιμάνι Λεμεσού αναμένει αυξημένο αριθμό κρουαζιερόπλοιων.