You are here

StockWatch Trust Index: Πλατφόρμα ενημέρωσης για την αξιοπιστία επιχειρήσεων

14/10/2021 07:44

Το StockWatch Trust Index, ο δείκτης μέτρησης εμπιστοσύνης για επιχειρήσεις, είναι η πρώτη πλατφόρμα ενημέρωσης στην Κύπρο για το βαθμό αξιοπιστίας επιχειρήσεων.

Ένα εύχρηστο, δωρεάν εργαλείο που βαθμολογεί και συγκρίνει εταιρείες βάσει της αξιοπιστίας τους και βάσει των συστάσεων που παρέχουν επιχειρήσεις και καταναλωτές.

Το STI τέθηκε σε λειτουργία το 2019 με αφορμή τα 20χρονα της StockWatch, με διαθέσιμα στοιχεία από το 2013. Μέσα σε μερικά χρόνια, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη όσων αναζητούν ξεκάθαρη εικόνα για την αξιοπιστία των μεγαλύτερων παικτών, στους βασικότερους τομείς της κυπριακής οικονομίας.

Το εργαλείο παρέχει αξιολόγηση και βαθμολόγηση αξιοπιστίας για δεκάδες εταιρείες και οργανισμούς από ένα ευρύ φάσμα της οικονομίας.

Σε αυτούς συγκαταλέγονται όλοι οι μεγάλοι παίκτες της κυπριακής οικονομίας, περιλαμβανομένων μεταξύ άλλων, πέντε μεγάλων ελεγκτικών οίκων, οκτώ τραπεζών, πέντε ιατρικών κέντρων, τεσσάρων εταιρειών τηλεπικοινωνίας, οκτώ πανεπιστημίων, ασφαλιστικών εταιρειών, κτλ.

Ο δείκτης αξιοπιστίας StockWatch Trust Index καταγράφει μετρήσεις για τους δέκα βασικούς τομείς της οικονομίας, δίνοντας απαντήσεις για το ποιοι είναι οι πιο αξιόπιστοι οργανισμοί και θεσμοί στην Κύπρο.

Παρακολουθήστε εδώ το νέο βίντεο για να μάθετε πως μπορείτε να αξιοποιήσετε δωρεάν τον δείκτη αξιοπιστίας.

Το STI παρέχει τη δυνατότητα διαχρονικής σύγκρισης αποτελεσμάτων αξιοπιστίας μεταξύ εταιρειών, καθώς και σύγκριση αποτελεσμάτων αξιοπιστίας στη βάση διαφόρων μεταβλητών.

Πιο συγκεκριμένα, παρέχει τη δυνατότητα αξιολόγησης και σύγκρισης των επιδόσεων εταιρειών και οργανισμών βάσει ερευνών κοινής γνώμης που πραγματοποιούνται σχεδόν κάθε μήνα, αποτελώντας έτσι πολύτιμο εργαλείο για τη διαμόρφωση επιχειρηματικής στρατηγικής και καταναλωτικής αντίληψης.

Η κατάταξη οργανισμών και επιχειρήσεων προκύπτει με βάση τη βαθμολογία που δίνουν καταναλωτές και επιχειρηματίες σε δύο ερωτήσεις που θέτουν οι έρευνες του STI – πόσο αξιόπιστοι είναι οι οργανισμοί και αν θα τους συνέστηναν σε τρίτους.  Οι απαντήσεις δίνονται σε κλίμακα 0 προς 10.

Ο δείκτης προσμετρά την απόκλιση της βαθμολογίας της κάθε εταιρείας από το μέσο όρο της βαθμολογίας του τομέα.  Για παράδειγμα, αν ο δείκτης αξιοπιστίας μιας εταιρείας είναι 110, σημαίνει ότι η μέση βαθμολογία που της έδωσαν οι ερωτώμενοι στην έρευνα είναι 10% πάνω από το μέσο όρο της βαθμολογίας που έλαβαν όλες οι εταιρείες του κλάδου.

Η StockWatch πραγματοποιεί κάθε μήνα έρευνες με δείγμα περίπου 600 καταναλωτές και σε διάφορες περιόδους έρευνες με δείγμα περίπου 740 επιχειρήσεις.

Οι έρευνες αξιοπιστίας διενεργούνται από τη RAI Consultants για λογαριασμό της StockWatch και γίνονται με τη συμμετοχή νοικοκυριών και επιχειρήσεων, μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων με τη μεθοδολογία της τυχαίας πολυσταδιακής στρωματοποιημένης δειγματοληψίας.

Πατήστε εδώ για να δείτε τις δυνατότητες ενημέρωσης που προσφέρει το StockWatch Trust Index.

Μ.Χ.