You are here

Σε ελληνικά χέρια το Απολλώνειο Νοσοκομείο

15/10/2021 12:12

Σε ελληνικά χέρια περνά το Απολλώνειο Νοσοκομείο μετά τη συμφωνία που υπεγράφη χθες με τον όμιλο Hellenic Healthcare Group.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου, υπεγράφη χθες συμφωνία για την αγορά πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της εταιρείας από εταιρεία συμφερόντων του Ομίλου Hellenic Healthcare Group.

Το Hellenic Healthcare Group (www.hhg.gr) αποτελεί τον μεγαλύτερο ιδιωτικό όμιλο παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα.

Όπως δήλωσε στο YgeiaWatch ο γενικός διευθυντής του Απολλώνειου Νοσοκομείου, Λεωνίδας Ιερωνυμίδης, η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά και η ολοκλήρωση της συναλλαγής εξαρτάται από τη θετική έκβαση αριθμού προαπαιτούμενων απαιτήσεων, εγκρίσεων και/ή προϋποθέσεων, οι οποίες είναι συνήθεις για παρόμοιες συναλλαγές, περιλαμβανομένης της έγκρισης της προτεινόμενης συναλλαγής από τις αρμόδιες αρχές της Δημοκρατίας, όπως για παράδειγμα την Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού, καθώς και της εξασφάλισης συγκεκριμένου ελάχιστου ποσοστού αποδοχής από τους υφιστάμενους μετόχους.

Η ανακοίνωση του Απολλώνειου Νοσοκομείου, διαψεύδει δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία πίσω από τη συναλλαγή βρισκόταν επενδυτικό ταμείο αμερικανικών συμφερόντων.

Γ.Χ.