You are here

Στο επίκεντρο η ψηφιοποίηση της Βουλής

19/10/2021 16:39

H Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου συναντήθηκε σήμερα Τρίτη με τον Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκο Κόκκινο, στο πλαίσιο της προσπάθειας για πλήρη εκσυγχρονισμό της λειτουργίας της Βουλής και επίσπευσης της ψηφιακής μετάβασης του Σώματος.
 
Ανακοίνωση της Βουλής αναφέρει ότι «στο επίκεντρο της συζήτησης, στην οποία συμμετείχαν και υπηρεσιακοί λειτουργοί, τέθηκαν τα επόμενα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση καθώς και το πλαίσιο της στρατηγικής πολιτικής που θα οδηγήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων, όσο το δυνατό γρηγορότερα στον ψηφιακό μετασχηματισμό της».
 
Η κ. Δημητρίου, «ζήτησε τη συνεργασία και τη συμβολή του Υφυπουργού, με την παραδοχή ότι το κυπριακό κοινοβούλιο υστερεί στον τομέα της ψηφιοποίησης σε σχέση με τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια και τις σύγχρονες τεχνολογικές πρακτικές που ακολουθούν».
 
 Ο κ. Κόκκινος διαβεβαίωσε την Πρόεδρο της Βουλής ότι θα έχει κάθε στήριξη και ενίσχυση από το Υπουργείο του σε θέματα τόσο ψηφιακής στρατηγικής όσο και τεχνογνωσίας.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ψηλά στους στόχους και στις προτεραιότητες της, η Πρόεδρος της Βουλής, έχει θέσει τη δημιουργία αμφίδρομης σχέσης επικοινωνίας της Βουλής των Αντιπροσώπων με τους πολίτες, μέσω ψηφιακής πλατφόρμας, την εξασφάλιση πλήρους πρόσβασης του κοινού στην πληροφόρηση σχετικά με  το νομοθετικό έργο που επιτελείται καθώς και την παντελή εξάλειψη των όγκων χαρτιού στο πλαίσιο της επιτακτικής, όσο ποτέ άλλοτε, ανάγκης, καλλιέργειας περιβαλλοντικής συνείδησης».