You are here

Allea Group: Ανάθεση της Hill International για τη διαχείριση και κατασκευή πολυτελούς ανάπτυξης μικτής χρήσης στη Λεμεσό

21/10/2021 15:22
 
Η εταιρεία Anolia Holdings Ltd, μέρος του κορυφαίου διεθνούς ομίλου εταιρειών  επενδύσεων και ανάπτυξης ακινήτων Allea Group, υπέγραψε συμφωνία με την ευρέως αναγνωρισμένη εταιρεία διαχείρισης Hill International, για παροχή υπηρεσιών διαχείρισης έργου και κατασκευής για το νέο εμβληματικό έργο μικτής χρήσης που πρόκειται να ανεγείρει στην κοσμοπολίτικη Λεμεσό.

Εστιάζοντας στον καινοτόμο σχεδιασμό και την τεχνολογία αιχμής,  ο όμιλος εταιρειών Allea Group πρωτοπορεί στον τομέα επενδύσεων και ανάπτυξης ακινήτων με την προοδευτική του προσέγγιση, ανταποκρινόμενος στις σημερινές τάσεις για ένα ολιστικό τρόπο ζωής. Αξιοποιώντας την εκτεταμένη εμπειρία και γνώση μιας μεγάλης ομάδας εμπειρογνωμόνων του κλάδου, κάθε νέο έργο του ομίλου ανεβάζει τον πήχη  και προσφέρει καινοτόμες λύσεις για αυτούς που αναζητούν έναν πολυτελή και σύγχρονο τρόπο ζωής.

Το επικείμενο έργο-ναυαρχίδα του ομίλου Allea Group, το οποίο αναμένεται να γίνει ο απόλυτος πολυτελής προορισμός , θα αποτελέσει μια από τις  πιο εξέχουσες, πράσινες και βιώσιμες αναπτύξεις στην Κύπρο. Πιο συγκεκριμένα, θα  περιλαμβάνει το ξενοδοχείο 5* Grand Hyatt Limassol, έναν οικιστικό πύργο, περιφραγμένες επαύλεις και ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών εντός ιδιωτικής κοινότητας.

Το θέρετρο, συνολικής έκτασης 10 εκταρίων, θα αναπτυχθεί σε προνομιακή τοποθεσία, σε παραλία Γαλάζιας Σημαίας. Το ξενοδοχείο Grand Hyatt Limassol, θα διαθέτει 300 δωμάτια (εκ των οποίων τα 42 θα είναι σουίτες) και θα λειτουργεί υπό τη διεύθυνση του κορυφαίου διεθνούς ξενοδοχειακού διαχειριστή, Hyatt. Το κτίριο θα αποτελείται από 6 ορόφους στην ανατολική πτέρυγα και 7 ορόφους στη δυτική πτέρυγα, που θα συνδέονται μέσω ενός μεγάλου λόμπι. Το ξενοδοχείο θα διαθέτει μια πληθώρα από υπηρεσίες, όπως τρία εστιατόρια, κορυφαίες εγκαταστάσεις σπα και γυμναστηρίου, παιδική λέσχη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (ballroom) με υπερσύγχρονες οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις και επιλογές ψυχαγωγίας, καθώς και πλήρως εξοπλισμένο επιχειρηματικό κέντρο, και εξατομικευμένη υπηρεσία θυρωρού.

Ο οικιστικός πύργος 24 ορόφων, ο οποίος θα βρίσκεται ακριβώς πάνω από το ξενοδοχείο, θα περιλαμβάνει διαμερίσματα με θέα 360 μοιρών της ακτογραμμής της Μεσογείου, καθώς και των γύρω βουνών. Ο πύργος θα διαθέτει επίσης έναν ειδικά σχεδιασμένο χώρο υπηρεσιών αποκλειστικά για τους κατοίκους και θα παρέχει ιδιωτική είσοδο με 24ωρη ασφάλεια και υπόγειο χώρο στάθμευσης, πισίνα υπερχείλισης στον τελευταίο όροφο και παιδική πισίνα με ξαπλώστρες, μπαρ ευεξίας και ​​ένα φυσικό μεσογειακό κήπο με τοπικά βότανα, σαλόνι, επιχειρηματικό κέντρο, βιβλιοθήκη, αίθουσα κινηματογράφου και αίθουσα παιχνιδιών για παιδιά. Η ανάπτυξη θα περιλαμβάνει επίσης και περιφραγμένες επαύλεις, των οποίων οι κάτοικοι θα μπορούν να απολαμβάνουν το καταπράσινο τοπίο και μακρινούς περιπάτους, καθώς επίσης να έχουν πρόσβαση σε παιδότοπο, υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις, ειδικό χώρο για γιόγκα και διαλογισμό και πλήρη ιδιωτικότητα σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Βάσει της συμφωνίας των δύο εταιρειών, η ομάδα της Hill International θα παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης έργου τόσο για την προ-κατασκευή (συμπεριλαμβανομένου και του σχεδιασμού), όσο και για τα στάδια κατασκευής του έργου (συμπεριλαμβανομένων των ελέγχων του έργου, της διαχείρισης συμβάσεων, της διαχείρισης των απαιτήσεων, της εποπτείας των κατασκευών, της ανάθεσης και της αδειοδότησης).

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι και ικανοποιημένοι για τη σύναψη συνεργασίας με διεθνώς αναγνωρισμένους επαγγελματίες του κλάδου», αναφέρει ο Anton Samokhvalov, Γενικός Διευθυντής του ομίλου εταιρειών Allea Group. «Η Hill International θα συμβάλει στην πραγματοποίηση του οράματός μας, ενόσω θέτουμε νέα πρότυπα στην κυπριακή αγορά, δίνοντας έμφαση στην άριστη ποιότητα και την πράσινη βιωσιμότητα - στο πλαίσιο της οποίας η ευημερία και η σύνδεση με τη φύση είναι ύψιστης σημασίας».

«Η Κύπρος προσφέρει μια αυθεντική μεσογειακή εμπειρία», εξηγεί ο Πάνος Ευσταθίου, Country Manager Κύπρου και Επικεφαλής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών για τη Νότια Ευρώπη της Hill International. «Αυτό το φιλόδοξο έργο, όχι μόνο αποτυπώνει αυτή την εμπειρία, αλλά την ενισχύει προσφέροντας έναν καταπράσινο, πολυτελή προορισμό με υπέροχη θέα σε κάθε γωνιά. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι το θέρετρο που οραματίζεται η Anolia Holdings Ltd, θα είναι ακριβώς το θέρετρο που θα παραδοθεί τελικά στους επισκέπτες και τους κατοίκους».

Ο Μανώλης Ι. Σιγάλας, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Νοτίου Ευρώπης της Hill International αναφέρει: «Αυτή είναι μια ιδιαίτερη ανάπτυξη που θα αναβαθμίσει τη θέση της Κύπρου ως προορισμός για υψηλού επιπέδου τουρισμό στην Ανατολική Μεσόγειο. Η επιλογή μας ως συνεργάτης της  Anolia Holdings Ltd για τη διαχείριση του έργου αυτού μας τιμά ιδιαίτερα, και  χαιρόμαστε που βλέπουμε τις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες στη χώρα να αναπτύσσονται με την ανάθεση ενός τόσο σημαντικού έργου».

Ο Raouf Ghali, Διευθύνων Σύμβουλος της Hill International, συμπληρώνει: «Με την ανάκαμψη από την πανδημία, οι επισκέπτες επανέρχονται και αποζητούν πολυτελείς προορισμούς, όπως θα είναι και το εν λόγω  θέρετρο του Allea Group. Η παράδοση αυτού του έργου - και άλλων παρόμοιων έργων - στο επίπεδο που αναμένουν οι πελάτες μας, αποτελεί έναν ιδιαίτερο τομέα εμπειρογνωμοσύνης της Hill. Η ομάδα  μας θα αξιοποιήσει τις καλύτερες πρακτικές και διδάγματα που εισπράξαμε από τη δουλειά μας σε άλλα θέρετρα ανά το παγκόσμιο, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε την επίτευξη των στόχων της Anolia για το συγκεκριμένο θέρετρο».