You are here

Αντιδράσεις στη ρύθμιση για κλαδικές συλλογικές συμβάσεις

22/10/2021 07:34

Αντιδράσεις εκ μέρους κοινωνικών εταίρων προκαλεί πρόταση νόμου που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, αναφορικά με τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις.

Η πρόταση νόμου που κατατέθηκε εκ μέρους του ΑΚΕΛ, παρέχει τη δυνατότητα στον αρμόδιο υπουργό να επεκτείνει με διάταγμα τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, με απώτερο στόχο, όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της πρότασης, τη διασφάλιση ίσης μεταχείρισης στον σχετικό κλάδο. Προστίθεται ότι παράλληλα, θα καταπολεμάται η δυνατότητα χρήσης αθέμιτων μέσων από μερίδα εργοδοτών σε κάποιο κλάδο, όπως η αδήλωτη απασχόληση, η παράνομη απασχόληση, η χρήση προσωπικών συμβολαίων με υποδυέστερους όρους απ’ ότι προβλέπει η οικεία συλλογική σύμβαση και άλλα.

Η πρόταση προβλέπει, ότι η δυνατότητα επέκτασης κλαδικής συλλογικής σύμβασης, μπορεί να ζητηθεί από συντεχνία ή εργοδοτική οργάνωση, ή ακόμα να εξεταστεί αυτεπάγγελτα από το υπουργείο Εργασίας, όταν αυτό κρίνει ότι εξυπηρετείται το δημόσιο συμφέρον.

Προβλέπεται ακόμα, ότι πιθανή άρνηση του εργοδότη να εφαρμόσει το διάταγμα, θα μπορεί να οδηγήσει τελικά στην παραπομπή της διαφοράς σε επιθεωρητή διοριζόμενο δυνάμει του νόμου, ή ακόμη και στη δικαιοσύνη.

Απορρίπτουν οι εργοδοτικές οργανώσεις

Ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια των εργασιακών σχέσεων χαρακτήρισε την οποιαδήποτε νομική ρύθμιση των συλλογικών συμβάσεων, ο διευθυντής τμήματος Εργασιακών Σχέσεων του ΚΕΒΕ Αιμίλιος Μιχαήλ.

«Απορρίπτουμε» είπε, «οποιαδήποτε σκέψη για νομική κατοχύρωση των συλλογικών συμβάσεων. Υπάρχει ένα ελεύθερο σύστημα συλλογικών διαπραγματεύσεων στην Κύπρο και σε καμία περίπτωση δεν θα συμφωνήσουμε σε οποιαδήποτε αλλαγή του».

Η διευθύντρια Εργασιακών Σχέσεων και Κοινωνικής Πολιτικής της ΟΕΒ Λένα Παναγιώτου, δήλωσε στη StockWatch ότι οι συλλογικές συμβάσεις βασίζονται στις ελεύθερες διαπραγματεύσεις.

Σημείωσε ότι «υπάρχουν δύο συμβαλλόμενες πλευρές, οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι μέσω των εκπροσώπων τους, οι οποίοι μπορούν να γνωρίζουν καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο τις ιδιαιτερότητες κάθε επιχείρησης και του κάθε κλάδου».

Σύμφωνα με την κ. Παναγιώτου, το συγκεκριμένο σύστημα διασφάλισε μέχρι σήμερα την εργατική ειρήνη γι’ αυτό η ΟΕΒ διαφωνεί με την οποιαδήποτε προσπάθεια νομοθετικής παρέμβασης που θα αλλάξει τη φιλοσοφία του συστήματος, τη διαδικασία, αλλά και το νόημα των συλλογικών συμβάσεων.

Διχάζει τις συντεχνίες η πρόταση

Ο γενικός γραμματέας της ΣΕΚ Ανδρέας Μάτσας, σε δηλώσεις στη StockWatch, χαρακτήρισε αυθαίρετη και επικίνδυνη την κατάθεση της πρότασης νόμου χωρίς προηγουμένως να προηγηθεί συζήτηση με τους κοινωνικούς εταίρους και ιδιαίτερα στο Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα.

Τόνισε ότι «θεωρούμε ότι τα θέματα που αφορούν στην αγορά εργασίας και στις εργασιακές σχέσεις δεν συζητούνται στη Βουλή, αλλά από τους κοινωνικούς εταίρους και στο εργατικό συμβουλευτικό σώμα που είναι το σπίτι του κοινωνικού διαλόγου».

Σημείωσε ότι «είναι επικίνδυνο να τίθενται τέτοια ζητήματα σε μια περίοδο που καταβάλλεται προσπάθεια ρύθμισης ανοικτών θεμάτων στην προκαθορισμένη συνεδρία του συμβουλευτικού εργατικού σώματος στις 3 Νοεμβρίου, τα οποία θα επιτρέψουν να ασχοληθούμε και με εξειδικευμένα θέματα».

Στην ατζέντα του εργατικού συμβουλευτικού σώματος, είναι η ρύθμιση του εθνικού κατώτατου μισθού, η τηλεργασία, το συνταξιοδοτικό, η προσαρμογή της στρατηγικής για την απασχόληση εργαζομένων από τρίτες χώρες και η νομοθεσία για τη δημόσια υπηρεσία απασχόλησης.

Απαραίτητη η παρέμβαση του κράτους

Διαφορετική είναι η προσέγγιση της ΠΕΟ με τον γενικό γραμματέα Πάμπη Κυρίτση, να δηλώνει ότι είναι απαραίτητη η παρέμβαση του κράτους.

Σε δηλώσεις στη StockWatch, ανέφερε ότι «κάτω από τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, πιστεύουμε ότι χρειάζεται να παρέμβει το κράτος για να ρυθμιστούν οι εργασιακές σχέσεις ώστε να γίνεται σεβαστή η εφαρμογή των κλαδικών συμβάσεων από όλους».

Σύμφωνα με τον κ. Κυρίτση παρατηρείται το φαινόμενο εκμετάλλευσης των εργαζομένων διότι δεν εφαρμόζονται οι συμβάσεις. Παράλληλα, σημείωσε, υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ των ίδιων των επιχειρήσεων.

Πρόσθεσε ότι ανάλογη είναι η θέση που διατυπώνει η ΠΕΟ και στο διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη αναφορικά με τον κατώτατο μισθό.

Επισυνάπτεται η πρόταση νόμου.

Της Ηρώς Ευθυμίου