You are here

PwC Κύπρου: Βραβείο για τις δράσεις της που αφορούν την ευημερία των ανθρώπων της

22/10/2021 11:00

Ο οργανισμός βραβεύτηκε στο πλαίσιο του Παγκύπριου Διαγωνισμού Παραδειγμάτων Καλής Πρακτικής 2021 για θέματα ασφάλειας και υγείας στην εργασία

Το 3o βραβείο στον Εθνικό Διαγωνισμό Παραδειγμάτων Καλής Πρακτικής 2021 για θέματα ασφάλειας και υγείας στην εργασία του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας εξασφάλισε η PwC Κύπρου. Συγκεκριμένα, ο οργανισμός βραβεύτηκε για την υποψηφιότητά του με τίτλο: «Παροχή ολιστικών υπηρεσιών ευεξίας για την ενίσχυση της σωματικής, συναισθηματικής, νοητικής και ψυχικής υγείας του προσωπικού μας». Την απονομή των βραβείων έκανε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Ανδρέας Ζαχαριάδης στις 18 Οκτωβρίου 2021 στο πλαίσιο της Τελετής Έναρξης της Εβδομάδας Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία 2021.

Η βράβευση επιβεβαιώνει τη διαχρονική προσήλωση αλλά και την αποφασιστικότητα του οργανισμού να θέσει στον πυρήνα των δράσεων και της λειτουργίας του, το ανθρώπινό του δυναμικό. Στο πλαίσιο μιας καινοτόμας παγκόσμιας προσέγγισης του οργανισμού, η PwC Κύπρου έχει υιοθετήσει το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Be Well, Work Well», μέσω του οποίου στηρίζει τους ανθρώπους της και φροντίζει για την ευημερία τους. 

Στο πλαίσιο του προγράμματος, τα μέλη του προσωπικού τυγχάνουν καθοδήγησης από ειδικούς σε θέματα διατροφής, ενώ τους προσφέρονται υπηρεσίες φυσικοθεραπείας και ψυχολογικής στήριξης. Επιπρόσθετα, ο οργανισμός υποστηρίζει τη δημιουργία και τη λειτουργία μεταξύ άλλων, ομίλων διαφόρων δραστηριοτήτων όπως ποδοσφαίρου, καλαθόσφαιρας, squash, Kung fit, bowling, κλασικού αυτοκινήτου, εξωτερικών δραστηριοτήτων, ηλεκτρονικών αθλημάτων και anime.

Κατά τη φετινή χρονιά, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στον προγραμματισμό και τη διεξαγωγή αριθμού σεμιναρίων με στόχο την επιμόρφωση των συνεταίρων και των ανώτερων στελεχών του οργανισμού σε θέματα ψυχικής υγείας. Μέσω των σεμιναρίων αυτών, η PwC Κύπρου διασφαλίζει την ενημέρωση, την εκπαίδευση και τη δέσμευση για ενίσχυση της ψυχικής υγείας των ανθρώπων της, με απώτερο στόχο την πρόληψη και την έγκαιρη αντιμετώπιση των θεμάτων ψυχικής υγείας. Παράλληλα, παρέχονται και εξειδικευμένα σεμινάρια που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων όπως η παρουσίαση τεχνικών αναπνοής με τον Stuart Sandeman (Breathpod) με σκοπό την κατανόηση των διαφόρων τεχνικών αναπνοής αλλά και το πώς η κάθε μια από αυτές επηρεάζουν τον τρόπο που αισθανόμαστε, σκεφτόμαστε, ενεργούμε και λειτουργούμε. 

Σημαντική ήταν και η πρωτοβουλία που αναλήφθηκε φέτος για παροχή δωρεάν συνδρομής στην εφαρμογή Headspace για όλα τα μέλη του προσωπικού, με το κόστος να καλύπτεται εξ ολοκλήρου από τον οργανισμό. Πρόκειται για μια εφαρμογή, που στηρίζει και εκπαιδεύει τον χρήστη σε τέσσερις βασικούς πυλώνες οι οποίοι περιλαμβάνουν τον διαλογισμό, τη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου, την άσκηση και τη συγκέντρωση με στόχο τη μείωση του άγχους για μια πιο ήρεμη και ισορροπημένη καθημερινότητα.

Για την πιο αποτελεσματική και άμεση επικοινωνία με το προσωπικό του οργανισμού, δημιουργήθηκε ειδική ιστοσελίδα για εσωτερική χρήση αποκλειστικά για θέματα ευεξίας. Το προσωπικό ενημερώνεται και ευαισθητοποιείται μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας για θέματα ασφάλειας, υγείας και ευεξίας όπως η παροχή συμβουλών σε θέματα ψυχικής υγείας, διατροφής, εργονομίας, ανάπαυσης και ανάκαμψης κ.ο.κ.

Σε όλα τα κτίρια του οργανισμού έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα, αίθουσες ευεξίας καλής αισθητικής οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για γαλουχία από θηλάζουσες μητέρες, καθώς επίσης και από όλο το προσωπικό για να ηρεμήσει, να χαλαρώσει και να «ξεφύγει» για λίγο από τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπηρεσίες προς το προσωπικό του οργανισμού όχι μόνο δεν τερματίστηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας, αλλά προσαρμόστηκαν στις νέες συνθήκες και μεταφέρθηκαν διαδικτυακά. Σε δηλώσεις του με αφορμή τη βράβευση, ο Διευθύνων Σύμβουλος του οργανισμού, κ. Ευγένιος Ευγενίου, ανέφερε πως «είναι ιδιαίτερα τιμητικό για εμάς, να επιβραβεύονται οι αρχές και οι αξίες που χαρακτηρίζουν και καθοδηγούν τις δράσεις του οργανισμού μας. Οι άνθρωποί μας αποτελούν τη κινητήρια δύναμη της επιτυχίας μας και η διαχρονική μας επιδίωξη ήταν και παραμένει, η επένδυση σε αυτούς μέσα από καινοτόμες προσεγγίσεις και υπηρεσίες. Η πανδημία επηρέασε την καθημερινότητα όλων μας και θα ήθελα με αυτήν την ευκαιρία να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του προσωπικού για τη δέσμευση που επέδειξαν αλλά και για τον ζήλο με τον οποίο συνέχισαν να επιτελούν τα καθήκοντά τους, σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώθηκαν ως αποτέλεσμα της πανδημίας».