You are here

Μ. Χατζηπαντέλας: Δεν αλλάζει η φιλοσοφία του ΓεΣΥ

02/11/2021 13:39

Δεν αλλάζει η φιλοσοφία και η αρχιτεκτονική του ΓεΣΥ, ξεκαθάρισε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας, σημειώνοντας πως αυτό είναι κάτι που έχει επισημάνει επανειλημμένα τόσο ο ίδιος, όσο και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Χατζηπαντέλας, κλήθηκε να σχολιάσει αναφορές εκ μέρους του βουλευτή του ΔΗΣΥ Χάρη Γεωργιάδη και του προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου, σχετικά με ενδεχόμενες αλλαγές στη φιλοσοφία του ΓεΣΥ.

Σχολιάζοντας και το ενδεχόμενο αλλαγών στα κριτήρια που διέπουν τις αμοιβές των προσωπικών ιατρών, ο κ. Χατζηπαντέλας σημείωσε ότι είχε την περασμένη Παρασκευή συνάντηση με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας, με τη συζήτηση να αφορά στη βελτίωση θεμάτων που αφορούν στους προσωπικούς ιατρούς.

Πρόσθεσε ότι υπεύθυνος για το θέμα είναι ο ΟΑΥ με τον οποίο συζητήθηκαν σχετικές εισηγήσεις και αναμένεται «να δούμε», όπως είπε, ποιες θα εφαρμόσει.

Οι αναφορές των βουλευτών έγιναν αρχικά στο πλαίσιο της συζήτησης του προϋπολογισμού του υπουργείου Υγείας, στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, τη Δευτέρα.

Το θέμα πήρε διαστάσεις και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου ο πρώην υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης σημείωσε απαντώντας σε προηγούμενη ανάρτηση στο twitter πως «αν όντως ο κ. Χάρης Γεωργιάδης είπε χθες στην επιτροπή οικονομικών ότι ο ΔΗΣΥ αν χρειαστεί δεν έχει πρόβλημα να αλλάξει και τη φιλοσοφία του ΓεΣΥ (...) Θα μας βρουν ξανά απέναντι (…)».

Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι «ο ΔΗΣΥ είναι υπέρ συγκεκριμένων αλλαγών, που δεν θεωρούμε ότι αλλάζουν τη φιλοσοφία του ΓεΣΥ», αναφέροντας ως παράδειγμα τον τρόπο αμοιβής των προσωπικών γιατρών, οι οποίοι πληρώνονται κατά κεφαλή. «Θεωρούμε ότι πρέπει να πληρώνονται αυτοί που δέχονται ασθενείς, όχι εκείνος που έχει το τηλέφωνο του κλειστό», όπως ανέφερε.

Σε σημερινή ανακοίνωση εκ μέρους της ΕΔΕΚ αναφέρθηκε ότι υπήρξε το πρώτο κόμμα που εισηγήθηκε την εφαρμογή ΓεΣΥ.

«Η ΕΔΕΚ είναι το κόμμα που με τις παρεμβάσεις του Μαρίνου Σιζόπουλου και τις αλλεπάλληλές επιστολές του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από το 2015, συνέβαλε στο να προχωρήσουμε στην ψήφιση του επικαιροποιημένου νομοσχεδίου τον Ιούνιο του 2017».

«Για το ΓεΣΥ που παρέχει υψηλού επιπέδου ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους πολίτες και κύρια σε αυτούς που δεν έχουν τα οικονομικά μέσα να την αποκτήσουν με άλλους τρόπους, θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Μ.Χ.