You are here

Καλύφθηκαν τα €30 εκατ. σχεδίου νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας

15/11/2021 12:58

Καλύφθηκε ο προϋπολογισμός ύψους €30 εκατ. του Σχεδίου Χορηγιών για ενίσχυση της νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας σύμφωνα με το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας ενώ θα συνεχίσει να δέχεται αιτήσεις από ενδιαφερομένους μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2021, τις οποίες θα εξετάσει ως επιλαχούσες με σειρά υποβολής τους, αναλόγως των εξοικονομήσεων που θα προκύψουν.
 
Συγκεκριμένα ο προϋπολογισμός έχει καλυφθεί από 516 αιτήσεις οι οποίες έχουν παραληφθεί μέχρι τις 12 Νοεμβρίου και προστίθεται ότι «λόγω του τεράστιου ενδιαφέροντος που έχει παρατηρηθεί, το ΥΕΕΒ έχει αποφασίσει ότι θα συνεχίσει να δέχεται αιτήσεις από ενδιαφερομένους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021, τις οποίες και θα εξετάσει ως επιλαχούσες με τη σειρά υποβολής τους, αναλόγως των εξοικονομήσεων που θα προκύψουν από την αξιολόγηση των αιτήσεων που παραλήφθηκαν εντός προϋπολογισμού».
 
«Το Σχέδιο περιλαμβάνεται στο Πρόγραμμα Θ.Αλ.Ε.Ι.Α 2021-2027 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της ΕΕ και την Κυπριακή Δημοκρατία», καταλήγει η ανακοίνωση.