You are here

Ζητούν προαγωγές στην εκπνοή του 2021

26/11/2021 07:28

Δεκάδες προαγωγές στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, στο παραπέντε της νέας χρονιάς, καλείται να εγκρίνει η κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών. Υπουργεία, υφυπουργεία και δήμοι καταθέσαν γραπτά αιτήματα στην Επιτροπή για αποπαγοποίηση θέσεων πρώτου διορισμού και προαγωγής.

Τα μεγαλύτερα αιτήματα προέρχονται από τη Νομική Υπηρεσία και το υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας.

Παράλληλα, το Υφυπουργείο Ναυτιλίας επικαλείται προβλήματα υποστελέχωσης, τόσο σε προσωπικό σε οργανικές θέσεις, όσο και σε εναλλάξιμο προσωπικό, ζητώντας αποπαγοποίηση μιας θέσης ανώτερου Επιθεωρητή Πλοίων, στη μισθοδοτική κλίμακα Α13.

Ζητά δέκα δικηγόρους η Νομική Υπηρεσία

Αίτημα για την αποπαγοποίηση δέκα κενών μόνιμων θέσεων Ανώτερου Δικηγόρου της Δημοκρατίας, κατάθεσε γραπτώς στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Γιώργος Σαββίδης.

Όπως αναφέρεται, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της δομής και του τρόπου λειτουργίας της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας, κρίνεται επιτακτική ανάγκη όπως πληρωθούν οι δέκα κενές μόνιμές θέσεις Ανώτερου Δικηγόρου της Δημοκρατίας (€92.858 π.µ.) (θέση Πρώτου Διορισμού και Προαγωγής), οι οποίες δημιουργήθηκαν µε τον Προϋπολογισμό του 2019.

Θέσεις σε ΓΕΡΗΕΤ, στρατό και υφυπουργείο Τουρισμού

Αποπαγοποίηση μιας κενής μόνιμης θέσης Ανώτερου Λειτουργού Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για το γραφείο του Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΕΡΗΕΤ) ζητείται επίσης από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών.

Πρόκειται για θέση πρώτου διορισμού και προαγωγής Ανώτερου Λειτουργού Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Κλ. A13), η οποία είναι κενή, λόγω της παραίτησης του κατόχου της.

Σημειώνεται ότι η πλήρωση της προαναφερθείσας θέσης κρίνεται επιβεβλημένη, λόγω του συνεχώς αναβαθμιζόμενου και σημαντικού ρόλου που το ΓΕΡΗΕΤ διαδραματίζει στο τομέα των Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, αλλά και των Ταχυδρομείων, προς εξυπηρέτηση του καταναλωτή.

Αίτημα για εξαίρεση από την αναστολή πλήρωσης θέσεων προαγωγής στον Κυπριακό Στρατό, κατάθεσε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών το Υπουργείο Άμυνας.

Συγκεκριμένα, ζητείται η εξαίρεση από την αναστολή πλήρωσης 2 θέσεων προαγωγής Αξιωματικών και μιας θέσης προαγωγής Υπαξιωματικών ήτοι, δύο Λοχαγών και ενός Ανθυπασπιστή.

Εξαίρεση από την αναστολή πλήρωσης μιας κενής θέσης προαγωγής ζητά από την κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, το Υφυπουργείο Τουρισμού.

Πρόκειται για την θέση του Ανώτερου Γραμματειακού Λειτουργού (Κλ Α10+1), η οποία είναι αναγκαία προκειμένου η Υπηρεσία Αρχείου του Υφυπουργείου Τουρισμού να μπορεί να φέρει εις πέρας την αποστολή της, όπως αναφέρεται σε σχετική επιστολή.

Θέσεις προαγωγής και στις υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας

Εξαίρεση από την αναστολή πλήρωσης οκτώ θέσεων Προαγωγής στις υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, ζητά από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, το υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας.

Πρόκειται συγκεκριμένα, για τέσσερις κενές θέσεις προαγωγής Λειτουργού Κοινωνικών Υπηρεσιών Α' (Κλ. Α11), οι οποίες κενώθηκαν λόγω προαγωγής των κατόχων τους στο τέλος Αυγούστου, καθώς και για άλλες τέσσερις κενές θέσεις Ιδρυματικού Λειτουργού Πρώτης Τάξης (Κλ. Α8-Α9), επίσης προαγωγής, οι οποίες κενώθηκαν λόγω αφυπηρέτησης των κατόχων τους την περίοδο Ιουνίου -Αυγούστου του 2021.

Όπως υποστηρίζεται, οι προαγωγές είναι απαραίτητες για την εύρυθμή λειτουργία των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας.

Ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος, απέστειλε αίτημα στην Επιτροπή Οικονομικών για εξαίρεση από την αναστολή πλήρωσης θέσεων προαγωγής μιας θέσης Ανώτερου Τεχνικού Επιθεωρητή (Κλ. Α11), για σκοπούς εύρυθμης λειτουργίας του Τμήματος Δημοσίων Έργων.

Επίσης την έγκριση της Επιτροπής για την αποπαγοποίηση της κενωθείσας θέσης και την πλήρωση της από υφιστάμενο Βοηθό Γραμματειακό Λειτουργό ζητά ο Δήμος Μέσα Γειτονιάς. Όπως αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα, η Γραμματειακός Λειτουργός του Δήμου αποχωρεί από τη θέση της με πρόωρη αφυπηρέτηση την 31 η Ιανουαρίου 2022.  Ο δήμος απευθύνει παράκληση για αποπαγοποίηση της θέσης το συντομότερο, για έγκαιρη κάλυψη της και εκπαίδευση από την υφιστάμενη γραμματειακό λειτουργό.

Της Ελένης Χαραλάμπους