You are here

Βλέπουν υπ. Υγείας για χώρους εστίασης και διασκέδασης

03/12/2021 12:12

Στον υπουργό Υγείας καταφεύγουν εκπρόσωποι των κέντρων εστίασης και των κέντρων διασκέδασης, για να διατυπώσουν αντιδράσεις σε σχέση με τις νέες οδηγίες που διέπουν τη λειτουργία τους, στη βάση των μέτρων κατά της πανδημίας που ανακοινώθηκαν χθες.

Όπως δήλωσε στη StockWatch o γενικός γραμματέας του συνδέσμου ιδιοκτήτων κέντρων αναψυχής (ΠΑΣΙΚΑ) Φάνος Λεβέντης, ο σύνδεσμος βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα αναμένοντας την ακριβή ώρα της σημερινής συνάντησης, η οποία προκαθορίστηκε αρχικά για τις 12 το μεσημέρι.

Κατά τη συνάντηση, όπως ανέφερε, θα κατατεθεί η κάθετη αντίθεση του συνδέσμου, ειδικότερα σε ότι αφορά το μέτρο που προνοεί υποχρέωση προσκόμισης διαβεβαίωσης πιστοποιητικού αρνητικής εξέτασης ή εμβολιασμού κατά του Covid-12, από άτομα 12 χρόνων και άνω.

Πρόσθεσε ότι «είναι απαράδεκτη η φιλοσοφία του μέτρου που προνοεί ότι από τις 15 Δεκεμβρίου θα δικαιούνται να εισέρχονται στα υποστατικά μας άτομα από 12 ετών και άνω που θα είναι εμβολιασμένα τουλάχιστον με την πρώτη δόση, διότι θα προκαλέσει τεράστιο οικονομικό πλήγμα σε όλες τις επιχειρήσεις και πολύ περισσότερο σε αυτές που φιλοξενούν οικογένειες».

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας συνδέσμων ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής (ΟΣΙΚΑ) Νεόφυτος Θρασυβούλου δήλωσε στη StockWatch, ότι μετά από συνεδρία της γενικής συνέλευσης του συνδέσμου, αποφασίστηκε όπως ζητηθεί συνάντηση μεταξύ των τεσσάρων επηρεαζόμενων επαγγελματικών οργανώσεων που βρίσκονται υπό την ομπρέλα της ΟΕΒ, με τον υπουργό Υγείας, για την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι τέσσερις οργανώσεις είναι εκτός από τον ΟΣΙΚΑ, ο σύνδεσμος των κέντρων διασκέδασης, ο σύνδεσμος επαγγελματικών εκδηλώσεων (ΠΑΣΥΕΠΕΚ) και ο σύνδεσμος εταιρειών Franchise.

Τόνισε ότι θεωρούν καταστροφική για τις επιχειρήσεις τους τη συγκεκριμένη πρόνοια, «ειδικά για τις ημέρες των Χριστουγέννων που οι οικογένειες βγαίνουν με τα παιδιά τους να διασκεδάσουν ή να περάσουν ευχάριστα λίγες ώρες όλοι μαζί», όπως είπε.

Επισυνάπτονται οι οδηγίες που εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας, για τον τομέα εστίασης, εκδηλώσεων και διασκέδασης.

Της Ηρώς Ευθυμίου