You are here

Τύπος: Αποκλείστηκαν 38.648 διαφημίσεις λόγω Covid

06/12/2021 06:18

Η παρακολούθηση της παραπληροφόρησης στο διαδίκτυο για τον κορωνοϊό και η κατάργηση διαφημίσεων, η ανοδική πορεία που καταγραφεί η αγορά ακινήτων εν μέσω πανδημίας και οι νέες αυξήσεις που έρχονται στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Αποκλείστηκαν 38.648 διαφημίσεις στην Κύπρο λόγω Covid»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι η παρακολούθηση της παραπληροφόρησης στο διαδίκτυο για τον κορωνοϊό και η κατάργηση διαφημίσεων. Όπως αναφέρεται, οι αποκλεισμένες διαφημίσεις στην Κύπρο είναι 38.648, οι αποκλεισμένες προσφορές 98 και οι αποκλεισμένες διευθύνσεις URL είναι 364. Από τον Ιανουάριο του 2020 έχουν αποκλειστεί ή καταργηθεί περισσότερες από 103 εκατομμύρια διαφημίσεις που σχετίζονται με τον κορωνοϊό, συμπεριλαμβανομένου των διαφημίσεων αγορών, από διαφημιστές και αγοραστές που εδρεύουν στην ΕΕ για παραβιάσεις πολιτικής.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζει νέα νομοθετική πρόταση σχετικά με τις ψηφιακές υπηρεσίες κινητικότητας, με σκοπό να διευκολυνθεί ο προγραμματισμός ταξιδιών και η έκδοση εισιτηρίων εντός της Ευρώπης.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Μισθωτούς διανομείς φαγητού εισηγείται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
  • Η «Όμικρον» σπρώχνει την ΕΕ σε δημοσιονομική ευελιξία
  • Σενάρια UBS για αντίκτυπο της Όμικρον στις αγορές
  • Έκπληξη η επιμονή πληθωρισμού

Πολίτης

 «Σε ανοδική τροχιά τα ακίνητα»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η ανοδική πορεία που καταγραφεί η αγορά ακινήτων εν μέσω πανδημίας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του δείκτη αξιών ακινήτων “RICS Cyprus Property Price Index with KPMG in Cyprus” για τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2021, παγκύπρια το τρίτο τρίμηνο σε ετήσια βάση, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 2,3% στα διαμερίσματα, κατά 1,9% στις κατοικίες, κατά 0,5% στα εμπορικά ακίνητα και κατά 1,1% στις αποθήκες. Μείωση παρατηρήθηκε στα γραφεία κατά -0,8%.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι τη δυναμική της Κύπρου στην καινοτόμο επιχειρηματικότητα ανέδειξε στη διεθνή εκδήλωση Slush, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 1-2 Δεκεμβρίου στο Ελσίνκι της Φιλανδίας, ο επικεφαλής επιστήμονας για έρευνα και καινοτομία, δρ Νικόλας Π. Μαστρογιαννόπουλος.

Άλλο θέμα της εφημερίδας είναι:

  • Απλούστερες διαδικασίες – Εμπόριο υπηρεσιών

Χαραυγή

 «Έρχονται νέες αυξήσεις φωτιά στους λογαριασμούς ρεύματος»

Πρωτοσέλιδο θέμα της Χαραυγής είναι οι νέες αυξήσεις που έρχονται στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Σύμφωνα με στοιχεία της ΑΗΚ, οι λογαριασμοί για τη διμηνία Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου θα χρεωθούν με μέση μηνιαία σταθμική τιμή καυσίμων €784,59, σε σύγκριση με €501,69 που χρεώθηκαν τη διμηνία Αυγούστου – Σεπτεμβρίου. Δηλαδή σε τρεις μήνες αυξήθηκε κατά 56,4%.

Οι εφημερίδες Χαραυγή και Αλήθεια δεν έχουν σήμερα σελίδες για την οικονομία.

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΕΤΣΙ ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΦΟΝΙΚΟ – Τις έθαψε σε λάκκο 2 μέτρων που έσκαψε δήθεν για να φτιάξει ψησταριά

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΞΕΘΑΨΑΝ ΤΗΝ ΕΝΟΧΗ ΤΟΥ – Ο Σύρος ομολόγησε τη διπλή δολοφονία και υπέδειξε το σημείο ταφής

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΤΙΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΧΛΕΥΑΖΑΝ – Κυνική ομολογία του 32χρονου Σύρου ότι αφαίρεσε δύο ζωές επειδή τον κορόιδευαν

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ – Αυξήθηκε πέραν του 50% τους τελευταίους τρεις μήνες η μέση σταθμική τιμή των καυσίμων