You are here

Ενημέρωση Έλληνα πρέσβη για διακήρυξη για αεροπορική συνδεσιμότητα

06/12/2021 20:01

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος  ενημέρωσε τη Δευτέρα, τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο Ιωάννη Παπαμελετίου για την Διακήρυξη για την αεροπορική συνδεσιμότητα. 
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Παπαμελετίου ότι στο επόμενο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 9 Δεκεμβρίου 2021, θα παρουσιαστεί  η Διακήρυξη για την αεροπορική συνδεσιμότητα, η οποία έχει ήδη υιοθετηθεί από άλλα έντεκα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επεσήμανε ότι, κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου αναμένεται η Διακήρυξη να τύχει περαιτέρω υποστήριξης και από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Όπως αναφέρεται, η εθιμοτυπική συνάντηση Καρούσου-Παπαμελετίου, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της περαιτέρω σύσφιξης των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
 
Κατά τη συνάντηση, σημειώνεται, επιβεβαιώθηκε η συνεχής και αγαστή συνεργασία σε διάφορους τομείς οι οποίοι συμπεριλαμβάνουν τους  τομείς που άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Προστίθεται, ότι οι κ. Καρούσος και Παπαμελετίου, αναγνωρίζοντας τα οφέλη από την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών, που ήδη εφαρμόζονται από τα δύο μέρη, αναφέρθηκαν στην επιθυμία ανάπτυξης περαιτέρω κοινών δράσεων που καλύπτουν μία ευρεία γκάμα θεμάτων.