You are here

Προτάσεις από Ελληνική και Apollo για ΣΚΤ

14/05/2018 15:08

H Ελληνική Τράπεζα και το επενδυτικό ταμείο Apollo είναι οι δύο ιδιώτες επενδυτές που κατέθεσαν σήμερα δεσμευτική πρόταση για εξαγορά της Συνεργατικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της StockWatch από άτομα που είναι γνώστες της διαδικασίας προσφοράς για τον Συνεργατισμό η πρόταση της Ελληνικής Τράπεζας φαίνεται να αφορά το καλό κομμάτι του Συνεργατισμού.

Η Ελληνική Τράπεζα καταθέτει την πρόταση της ενισχυμένη από τα επενδυτικά ταμεία Atlas Merchant Capital και J.C Flowers.

Με ανακοίνωσή της, η Ελληνική Τράπεζα επιβεβαιώνει ότι σήμερα υπέβαλε προσφορά.

«Η εταιρεία, στο βαθμό που απαιτείται από την ισχύουσα νομοθεσία και κανονισμούς, θα κρατά ενήμερο το επενδυτικό κοινό για τυχόν εξελίξεις σε σχέση με το εν λόγω θέμα», αναφέρει.

Οι κεφαλαιακές ανάγκες με βάση τα στοιχεία των εποπτικών αρχών αλλά και του διεθνούς συμβούλου της ΣΚΤ, τις οποίες θα χρειαστεί ο επενδυτής που θα αποκτήσει το καλό χαρτοφυλάκιο του Συνεργατισμού, ανέρχονται μεταξύ €450 και €550 εκ.

Μέχρι αυτή την ώρα, δεν είχε γίνει γνωστό το ύψος των κεφαλαίων που προτίθεται να καταβάλει η Ελληνική για απόκτηση του καλού ενεργητικού της ΣΚΤ.

Σε ότι αφορά τη δεσμευτική πρόταση του επενδυτικού ταμείου Αpollo, δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί αν το fund διεκδικεί τον καλό ή ολόκληρο τον Συνεργατισμό.

Λίγο μετά το μεσημέρι η ΣΚΤ με ανακοίνωση της αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής δεσμευτικών προσφορών για την τράπεζα.

Όπως προστίθεται η ΣΚΤ, έλαβε δύο προτάσεις από ενδιαφερόμενα μέρη σχετικά με τη διαδικασία στρατηγικής συναλλαγής σύμφωνα με τη σχετική πρόκληση ενδιαφέροντος.

Οι προτάσεις εξετάζονται πλέον από την ανώτατη διεύθυνση της τράπεζας σε συνεργασία με τη Citigroup Global Markets.

Σημειώνεται ότι η επιτροπεία της τράπεζας αναμένεται να συνεδριάσει στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας ώστε να εξετάσει τις προτάσεις αυτές και σε κατάλληλο χρόνο θα παράσχει επιπλέον πληροφορίες.

Στην ανακοίνωση δεν αναφέρονται τα ονόματα των επενδυτών αλλά όπως μετέδωσε το πρωί η StockWatch οι δύο προτάσεις φαίνεται να συνδέονται με την Ελληνική Τράπεζα και το επενδυτικό ταμείο Apollo.

Αυτούσια η ανακοίνωση της ΣΚΤ

Η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα («ΣΚΤ» ή «η Τράπεζα») με ικανοποίηση επιβεβαιώνει ότι έλαβε σήμερα δύο (2) προτάσεις από ενδιαφερόμενα μέρη σχετικά με τη διαδικασία Στρατηγικής Συναλλαγής σύμφωνα με τη σχετική Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος. Οι προτάσεις εξετάζονται πλέον από την ανώτατη διοίκηση της Τράπεζας, η οποία συνεργάζεται στενά με τη Citigroup Global Markets Limited («Citi») που λειτουργεί ως ο αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ΣΚΤ. H Eπιτροπεία της Τράπεζας αναμένεται να συνεδριάσει στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας ώστε να εξετάσει τις προτάσεις αυτές και σε κατάλληλο χρόνο θα παράσχει επιπλέον πληροφορίες.

Η Citigroup Global Markets Limited, η οποία έχει άδεια λειτουργίας από την Prudential Regulation Authority και εποπτεύεται από την Prudential Regulation Authority και την Financial Conduct Authority, ενεργεί ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος αποκλειστικά για τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα σε σχέση με τη Διαδικασία, και δεν ευθύνεται έναντι οποιουδήποτε τρίτου, πλην της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, για την παροχή της προστασίας που προσφέρεται στους πελάτες της για την παροχή συμβουλών σε σχέση με τη διαδικασία ή οποιοδήποτε άλλο θέμα αναφέρεται στην παρούσα. 

Ούτε αυτή η ειδοποίηση ούτε η κοινοποίηση εμπιστευτικών πληροφοριών σε οποιοδήποτε ενδιαφερόμενο μέρος αποτελεί, ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί, για οποιαδήποτε προσφορά πώλησης ή πρόσκληση για προσφορά εγγραφής ή αγορά οποιoνδήποτε κινητών αξιών ή αγοράς οποιoνδήποτε τίτλων από οποιοδήποτε πρόσωπο σε οποιαδήποτε δικαιοδοσία ή υπό οποιεσδήποτε συνθήκες όπου είναι παράνομο να γίνει μια τέτοια προσφορά ή προσέλκυση. Η διανομή αυτής της ειδοποίησης σε ορισμένες δικαιοδοσίες μπορεί να περιορίζεται από το νόμο και οι παραλήπτες πρέπει να τηρούν εαυτούς ενήμερoυς και να τηρούν τυχόν ισχύουσες νομικές ή εποπτικές προϋποθέσεις σχετικά με τη διανομή ή την κατοχή της παρούσας ειδοποίησης.

Ούτε η ΣΚΤ, ούτε η Citi, ούτε οι αντίστοιχοι διευθυντές, αξιωματούχοι, εργαζόμενοι, συμβούλοι ή αντιπρόσωποι τους ή των συνεργατών τους (“Συνδεδεμένα Μέρη”) αποδέχονται οποιαδήποτε ευθύνη έναντι οποιουδήποτε προσώπου σε σχέση με τη διανομή ή την κατοχή αυτής της πρόσκλησης σε οποιαδήποτε δικαιοδοσία.

Του Λεύκου Χρίστου