You are here

Ευρωπαϊκή Μέρα Ναυτιλίας

21/05/2018 17:31

Αιμοδοσία Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου: Συνέπεια προσφοράς στην κυπριακή κοινωνία 

Προωθώντας και στηρίζοντας την 11η “Ευρωπαϊκή Μέρα Ναυτιλίας”, το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, ως ο επαγγελματικός σύνδεσμος της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας στη Κύπρο, διοργάνωσε για 25η συνεχή χρονιά Αιμοδοσία ανάμεσα στο προσωπικό των Ναυτιλιακών Εταιρειών-Μελών του, τη Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018, στη Πολυκλινική Υγεία στη Λεμεσό, υπό την αιγίδα της Υφυπουργού Ναυτιλίας, κ. Νατάσας Πηλείδου, τηρώντας τη συνέπεια ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης που προσφέρει η Ναυτιλιακή Βιομηχανία.

Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, χαιρετίζει την “Ευρωπαϊκή Μέρα Ναυτιλίας”, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Μαΐου σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, και συνεχίζει έμπρακτα να προωθεί την Ναυτιλία ως ‘Μηχανή Αειφόρου Ανάπτυξης’. Κύριος στόχος της “Ευρωπαϊκής Μέρας Ναυτιλίας” είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του ευρύτερου κοινού για τις σημαντικές ευκαιρίες που προσφέρει η Ναυτιλία και ευρύτερα η Θάλασσα, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ναυτιλία, καθώς επίσης και η προβολή της μεγάλης συνεισφοράς της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας στην οικονομία των Κρατών Μελών.

Πρόκειται για έναν εορτασμό που αφορά όλο το Ευρωπαϊκό Ναυτιλιακό Σύμπλεγμα, αφού η πλειοψηφία των Κρατών Μελών της, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου, είτε είναι παράκτιες είτε νησιωτικές περιοχές, είναι άμεσα συνδεδεμένες µε το στοιχείο της θάλασσας, της οποίας οι πόροι και τα ναυτικά επαγγέλματα είναι ζωτικής σημασίας για την ευημερία και την ποιότητα ζωής.

Το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο στα πλαίσια του κοινωφελούς έργου που επιτελεί διοργανώνει τα τελευταία 25 χρόνια, εθελοντική αιμοδοσία ανάμεσα στις Εταιρείες - Μέλη του, από την οποία έχουν συγκεντρωθεί πέραν των 3000 μονάδων αίματος, προσφορά για την οποία έχει τιμηθεί από τη Συντονιστική Επιτροπή Αιμοδοσίας της πόλεως και Επαρχίας Λεμεσού.