You are here

Συμφωνία για πλειοψηφία στην Ευρωβουλή - Κλειδώνει εκλογή Μέτσολα

17/01/2022 23:45

Σε συμφωνία για τη δημιουργία πλειοψηφίας μέχρι τις επόμενες εκλογές του 2024 κατέληξαν η ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών (S&D) με αυτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) και των Φιλελευθέρων (Renew) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
 
Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση, οι τρεις πολιτικές ομάδες αναμένεται να στηρίξουν την υποψηφιότητα της πρώτης αντιπροέδρου Ρομπέρτα Μέτσολα (Μάλτα, ΕΛΚ) η οποία αναμένεται και πως θα διαδεχθεί τον εκλιπόντα Ντάβιντ Σασόλι στην Προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
 
«Έχουμε φτάσει σε συμφωνία με το @EPPGroup και το @RenewEurope για να διασφαλίσουμε μια σταθερή πλειοψηφία μέχρι τις εκλογές του 2024», αναφέρεται σε ανακοίνωση του S&D στο Twitter.
 
Επίσης, προστίθεται, συμφωνήθηκε «ισχυρή θεσμική εκπροσώπηση για τους ευρωβουλευτές του S&D».
 
Η πολιτική ομάδα ανακοίνωσε ακόμα πως υπήρξε συμφωνία για έγγραφο εργασίας με τις προτεραιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την επόμενη περίοδο στους τομείς του «κράτους δικαίου, των δικαιωμάτων των γυναικών, την κοινωνική διάσταση και τους χρηματοοικονομικούς κανόνες».

Η κ. Μέτσολα είναι μέχρι στιγμής η μόνη υποψήφια για την Προεδρία από τις τρεις πολιτικές ομάδες. Την Προεδρία του σώματος διεκδικούν επίσης η Άλις Μπακούνκε (Σουηδία, Πράσινοι), ο Κοσμά Ζλοτόφσκι (Πολωνία, Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές) και η Σίρα Ρέγο (Ισπανία, Αριστερά).