You are here

Παγκύπριος μαθητικός διαγωνισμός για την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου

21/01/2022 13:53
  • «Ο καρκίνος μέσα από τα μάτια μου!»

Με τραγούδι, εικαστική δημιουργία και έκθεση ιδεών, οι νέοι καλούνται να συμμετάσχουν στον 3ο Παγκύπριο Διαγωνισμό για την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου, το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, τον ΠΑΣΥΚΑΦ, τον Σύνδεσμο Ένα Όνειρο μια Ευχή, τον Αντικαρκινικό  Σύνδεσμο Κύπρου, την Europa Donna Κύπρου, το Europa Uomo Κύπρου, το Ίδρυμα Χριστίνα Α. Αποστόλου και τον Σύνδεσμο Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου, σε συνεργασία με την Τράπεζα Κύπρου και με τη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και του Υπουργείου Υγείας.

Ο διαγωνισμός που διεξάγεται για τρίτη συνεχή χρονιά, αυτή τη φορά έχει τίτλο «Ο καρκίνος μέσα από τα μάτια μου!» και απευθύνεται σε μαθητές/τριες γυμνασίων, λυκείων και τεχνικών σχολών με στόχο την υποβολή δημιουργικών ιδεών σχετικά με την ασθένεια του καρκίνου.

Η πρωτοβουλία για την οργάνωση του Διαγωνισμού εντάσσεται στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού και ιδιαίτερα των νέων για την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου που τιμάται κάθε χρόνο στις 4 Φεβρουαρίου και την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου που τιμάται στις 15 Φεβρουαρίου.

Οι μαθητές/τριες μπορούν να υποβάλουν τις ιδέες τους είτε ατομικά, είτε ομαδικά μέσα από τις πιο κάτω  κατηγορίες:

  • Τραγούδι: Δημιουργία τραγουδιού με συγγραφή στίχων στην ελληνική, αγγλική ή κυπριακή διάλεκτο και μελοποίησή του. Η σύνθεση του τραγουδιού μπορεί να περιλαμβάνει ένα ή περισσότερα όργανα και η ερμηνεία μπορεί να γίνει από ένα ή περισσότερα άτομα. Η διάρκεια του τραγουδιού πρέπει να είναι μέχρι 4 λεπτά και η ετοιμασία να γίνει σε μορφή mp3.
  • Εικαστική δημιουργία: Δημιουργία πίνακα ζωγραφικής ή αφίσας σε μέγεθος Α4 ή Α3 για ατομική συμμετοχή και σε μέγεθος Α4, Α3 ή Α2 για ομαδική συμμετοχή.
  • Έκθεση ιδεών: Συγγραφή δοκιμίου στην ελληνική ή αγγλική γλώσσα, με παραγράφους και με όριο τις 500 λέξεις.

Τα χρηματικά έπαθλα του διαγωνισμού προσφέρει η Τράπεζα Κύπρου και είναι: €300 (Πρώτο βραβείο), €200 (Δεύτερο βραβείο) και €100 (Τρίτο βραβείο) για τους νικητές/τριες της κάθε κατηγορίας και θα δοθούν ξεχωριστά για τους μαθητές Γυμνασίου και για τους μαθητές Λυκείου.

Τελευταία ημερομηνία παράδοσης των συμμετοχών είναι η Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022. Οι συμμετοχές θα πρέπει να αποσταλούν στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, στη διεύθυνση Λεωφ. Νίκανδρου Παπαμηνά 15, 2032 Στρόβολος, Λευκωσία (πίσω από το νέο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας), προς την κ. Νεκταρία Παπαδοπούλου, τηλ. 22210858 ή 95119565.

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στη σελίδα Facebook: https://www.facebook.com/worldcancerdaycyprus, όπως και στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΥΚΑΦ στα τηλέφωνα 22345444 και 96500159 (κ. Μαρίνα Κάφουρου).