You are here

Προαγωγές στο στρατό, προσλήψεις στη βουλή

10/05/2022 10:19

Το πράσινο φως στην αποδέσμευση συνολικά 424 θέσεων πρώτου διορισμού και προαγωγής στο στρατό, τη Βουλή, το δήμο Λευκωσίας και το υπουργείο Παιδείας, έδωσε χθες η  Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών. Η επιτροπή έδωσε την έγκριση της και για εξαίρεση από την απαγόρευση πλήρωσης οκτώ θέσεων προαγωγής στο δήμο Λευκωσίας, αλλά και δέκα θέσεις στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Συγκεκριμένα η Επιτροπή ενέκρινε για λογαριασμό του υπουργείου Άμυνας, 405 προαγωγές στον κυπριακό στρατό. Πιο συγκεκριμένα, δόθηκε πράσινο φως στην προαγωγή 254 επιλοχιών ΣΥΠ (κλίμακα A7(ii) σε Αρχιλοχίες (κλίμακα Α8ω), καθώς και 151 προαγωγών στη θέση υπαξιωματικού.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με ενημέρωση που έτυχε η Επιτροπή οι προαγωγές δεν θα επιφέρουν, στο παρόν στάδιο, αύξηση στη μισθοδοσία των επηρεαζόμενων ΣΥΠ και συνακόλουθα δεν θα υπάρξει άμεση οικονομική επιβάρυνση στον προϋπολογισμό του υπουργείου Άμυνας, λόγω της κατάργησης του ειδικού μηνιαίου επιδόματος που αυτοί λαμβάνουν.

Συγκεκριμένα, στην περίπτωση που ΣΥΠ προαχθεί στον επόμενο βαθμό τερματίζεται η καταβολή του ειδικού μηνιαίου επιδόματος με την επιφύλαξη ότι, σε περίπτωση που η μισθοδοσία συν το ειδικό μηνιαίο επίδομα πριν από την προαγωγή είναι υψηλότερα από τη μισθοδοσία αμέσως μετά την προαγωγή, το επίδομα θα μειώνεται κατά τρόπο ώστε οι απολαβές μετά την προαγωγή να εξισώνονται με εκείνες πριν από την προαγωγή.

Όσον αφορά τις  συνολικά 151 θέσεις προαγωγής υπαξιωματικών, που ενέκρινε η Επιτροπή αφορούν σε βαθμό επιλοχία και πάνω, που είναι κενές λόγω αφυπηρετήσεων.

Προαγωγές στο δήμο Λευκωσίας και προσλήψεις στην Βουλή

Η επιτροπή έδωσε την έγκριση της και για εξαίρεση από την απαγόρευση πλήρωσης οκτώ θέσεων προαγωγής στο δήμο Λευκωσίας, αλλά και δέκα θέσεις στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Συγκεκριμένα, στο δήμο Λευκωσίας εγκρίθηκε μία θέση Λειτουργού Πληροφορικής Α'Κλ.Α11, μία θέση Αρχιλοχία Τροχονομίας Κλ. Α10 και μία θέση Λοχία Τροχονομίας Κλ. Α8-9.

Επίσης μία θέση προαγωγής Τεχνικού Μηχανικού 1ης Τάξης , Κλ. Α9, μια θέση Ανώτερου Τεχνικού Ηλεκτρολογίας/Μηχανολογίας, Κλ. Α9, καθώς και μία θέση Ανώτερου Εισπράκτορα ,Κλ. Α8-Α9 και μια θέση Υγειονομικού Λειτουργού Α, Κλ. Α11.

Όσον αφορά την Βουλή, η επιτροπή άναψε πράσινο για εξαίρεση από την απαγόρευση πλήρωσης δέκα κενών θέσεων, πρώτου διορισμού και προαγωγής. 

Πρόκειται για μια θέση βοηθού λειτουργού Διεκπεραίωσης, [Θέση Πρώτου Διορισμού και Προαγωγής - Κλ. Α4-7(ίί)],  μία θέση Βιβλιοθηκονόμου Βουλής, [Θέση Πρώτου Διορισμού και Προαγωγής - Κλ. Α8-10-11 ] και οκτώ θέσεις γενικού βοηθού Βουλής, (Θέση Πρώτου Διορισμού και Προαγωγής - Κλ. Α2-5-7(ίί)].

Τέλος εξαίρεση από την απαγόρευση πλήρωσης θέσεων προαγωγής εξασφάλισε και το υπουργείο  Παιδείας, για μία θέση Επιμελητή της Τάξεως (Κλ. Α8 και Α9).

Της Ελένης Χαραλάμπους