You are here

Διευθύνων Σύμβουλος MUFG στην Κύπρο ο Γιάννης Μάτσης

11/05/2022 13:37

Η MUFG Investor Services, ο παγκόσμιος βραχίονας εξυπηρέτησης περιουσιακών στοιχείων του Mitsubishi UFJ Financial Group, ανακοίνωσε σήμερα τον διορισμό του Γιάννη Μάτση ως Διευθύνοντος Συμβούλου και Επικεφαλής του Κυπριακού γραφείου, του νέου επιχειρησιακού κέντρου της εταιρείας που βρίσκεται στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μάτσης θα είναι υπεύθυνος για την επίβλεψη του τοπικού αποτυπώματος εξυπηρέτησης περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, την ανάπτυξη στην τοπική κυπριακή αγορά, καθώς και τις δραστηριότητες επέκτασης των επιχειρήσεων στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Ο κ. Μάτσης υπηρετεί ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων / Invest Cyprus, ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής και ως Πρόεδρος του Point Nine Data Trust.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τον Γιάννη στην ομάδα των επαγγελματιών μας στην Κύπρο, ειδικά σε μια τόσο κομβική περίοδο στην ιστορία ανάπτυξης της εταιρείας», δήλωσε ο John Sergides, Διευθύνων Σύμβουλος της MUFG Investor Services. «Το εντυπωσιακό ιστορικό του Γιάννη στην επιτυχή οικοδόμηση και διαχείριση ομάδων παγκόσμιων κεφαλαιαγορών χρέους θα είναι ανεκτίμητο καθώς το νέο μας γραφείο προσπαθεί να υποστηρίζει διαρκώς τους πελάτες μας τόσο στην Ευρώπη όσο και σε όλο τον κόσμο».

Ο κ. Μάτσης έχει διατελέσει στο παρελθόν Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας στην Κύπρο, υπεύθυνος για τη διαχείριση της τράπεζας και των ασφαλιστικών θυγατρικών της. Πριν από αυτόν το ρόλο, ήταν συνεργάτης και συνιδρυτής της Point Nine, μιας start-up εταιρείας χρηματοοικονομικής τεχνολογίας που προσφέρει τεχνολογία και υπηρεσίες επεξεργασίας εμπορικών συναλλαγών μεσαίου και back-office, λειτουργιών και αναφοράς υπηρεσιών εξωτερικής ανάθεσης σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Cambridge με πτυχίο Bachelor και Master στη Χημική Μηχανική.