You are here

ΕΤΥΚ: Επίθεση κατά Gatzke και ΔΣ ΗΒ

12/05/2022 07:41

Νέα επίθεση εξαπέλυσε η ΕΤΥΚ εναντίον του διευθύνοντος συμβούλου της Ελληνικής Τράπεζας Oliver Gatzke και ταυτόχρονα κατά μελών του ΔΣ της τράπεζας προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι «χάθηκαν εκατομμύρια ευρώ λόγω κακοδιαχείρισης».

Διερωτάται η συντεχνία «που και πως χάθηκαν τα κέρδη από τον πρώην Συνεργατισμό ύψους €500 εκατ.» και προτάσσει διάφορους ισχυρισμούς σε ότι αφορά την πώληση δανείων καθώς και της APS όπως επίσης και την αγορά των εξυπηρετούμενων δανείων της RCB.

Η ΕΤΥΚ κάνει λόγο για «άσκοπη πληρωμή συμβούλων και παρασυμβούλων που κοστίζουν αχρείαστα δεκάδες εκατομμύρια στην τράπεζα».

«Είναι αξιοπερίεργο», σημειώνει, «ότι ο αγοραστής σε «βολική» τιμή τόσο των δανείων όσο και της APS είναι μεγαλομέτοχος και είναι η πηγή ανακάλυψης και έλευσης του κ. Oliver Gatzke, στο τιμόνι της Ελληνικής Τράπεζας».

Προσθέτει ότι «η αγορά των δανείων της RCB στην τιμή πέραν του 95% της αξίας, προκαλεί πολλά ερωτήματα».

«Η RCB εισέπραξε πολλά από τη γενναιόδωρη διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας, τόσα εκατομμύρια ευρώ, όσα δεν θα εισέπραττε η RCB αν διατηρούσε τα δάνεια στην κατοχή της», υποστηρίζει και θέτει το ερώτημα κατά πόσο «υπήρξε παρασκήνιο για να εξυπηρετηθεί η RCB και όχι η Ελληνική Τράπεζα».

Τα πιο πάνω δημιουργούν εύλογα ερωτήματα που πρέπει να προβληματίσουν όλους για το πως διαφυλάσσονται τα συμφέρονται της Ελληνικής Τράπεζας και φυσικά πόσο σκληρούς και σωστούς διαπραγματευτές έχει στην ηγεσία της.

Αν η Ελληνική Τράπεζα διαπραγματευόταν σωστά τα τρία πιο πάνω θέματα, τα κέρδη της θα ξεπερνούσαν τα €100 εκατομμύρια», υποστηρίζει.