You are here

Ανταγωνιστικό τοπίο στην κινητή τηλεφωνία

14/05/2022 06:00

Ανταγωνιστικό διαμορφώνεται το τοπίο στον τομέα της κινητής επικοινωνίας μεταξύ των τεσσάρων εταιρειών, Cyta, Epic, Primetel  και Cablenet.

Η ασταμάτητη ανάπτυξη της τεχνολογίας, το 5G και η ανάγκη για απεριόριστη επικοινωνία παντού και οποιαδήποτε στιγμή, «αναγκάζει» τις εταιρείες να δημιουργούν ανταγωνιστικά πακέτα για τους καταναλωτές.

Με τις τιμές και το περιεχόμενο των πακέτων να είναι αρκετά κοντά, οι χρήστες του δικτύου της κινητής πλέον πραγματοποιούν έρευνα αγοράς.

Σύμφωνα με έρευνα της StockWatch, τα πακέτα απεριόριστου περιεχομένου είναι πολύ κοντά στις τιμές.

Η Epic έχει αφετηρία την πιο χαμηλή τιμή με τέσσερα πακέτα - 5G Value, 5G Advanced, 5G Unlimited MAX και 5G Unlimited Max Plus, με τα τελευταία δύο να ανταποκρίνονται στους χρήστες με ανάγκη την απεριόριστη επικοινωνία. Τα νέα αυτά πακέτα ξεκινούν από €24,99 το μήνα.

Η Cablenet που έκανε αισθητή την παρουσία της στην κινητή τηλεφωνία τον τελευταίο χρόνο, ακολουθεί με τέσσερα πακέτα επίσης – Purple 1, Purple 2, Purple Talk και Purple Max, με το τελευταίο να είναι στα €25,00 με τα πάντα απεριόριστα.

Στην τρίτη θέση η Primetel με έξι πακέτα κινητής – Giga Smart S, Giga Smart M, Giga Smart L, Giga Unlimited, Giga Unlimited Plus και Giga Unlimited Max. Η Primetel δίνει την επιλογή τριών πακέτων για απεριόριστη επικοινωνία με διαφορετικές ταχύτητες, ξεκινώντας από €24,99 το μήνα.

H Cyta, η οποία μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι του ανταγωνισμού φέτος παρουσιάζοντας τέσσερις κατηγορίες κινητής τηλεφωνίας για όλες τις ανάγκες του κάθε χρήστη – Freedom, Red, Red Family και Black. Στην κατηγορία της απεριόριστής επικοινωνίας η Cyta προτείνει τα προγράμματα Freedom από €28,00 το μήνα.

Σύμφωνα με στοιχεία του Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΕΡΗΕΤ), το μερίδιο της Cyta στην κινητή τηλεφωνία ανήλθε στο 52,3% το 2021, της Epic στο 34% και ακολούθησε η Primetel με 10,2% και η Cablenet με 3,5%.

Της Μαρίας Κυριακίδου