You are here

Οι ινδικές χαλυβουργικές θα πληγούν από τον εξαγωγικό φόρο

23/05/2022 06:36

Οι ινδικές χαλυβουργικές εταιρείες θα μπορούσαν να αναγκαστούν να ακυρώσουν ευρωπαϊκές παραγγελίες και να υποστούν απώλειες μετά από την απόφαση για επιβολή εξαγωγικού φόρου στα προϊόντα χάλυβα, δήλωσε στο Reuters ο V R Sharma, διευθύνων σύμβουλος της Jindal Steel and Power.

Η Ινδία επέβαλε εξαγωγικό φόρο 15% σε οκτώ προϊόντα χάλυβα το Σάββατο, τη στιγμή που οι χαλυβουργίες προσπαθούν να καλύψουν τη χλιαρή τοπική ζήτηση αυξάνοντας το μερίδιο αγοράς στην Ευρώπη, της οποίας οι προμήθειες έχουν πληγεί από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Θα έπρεπε να μας είχαν δώσει τουλάχιστον περιθώριο 2-3 μηνών, δεν γνωρίζαμε για μια τόσο ουσιαστική πολιτική», είπε ο Sharma σε συνέντευξή του στο Reuters.

Ο Sharma είπε ότι οι ινδικές χαλυβουργίες έχουν περίπου 2 εκατομμύρια τόνους σε εκκρεμείς παραγγελίες εξαγωγής, κυρίως στην Ευρώπη, οι οποίες παραμένουν σε λιμάνια ή σε διάφορα στάδια παραγωγής.

Η Ρωσία και η Ουκρανία εξήγαγαν 46,7 εκατομμύρια τόνους το 2020, κυρίως στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τον δεύτερο μεγαλύτερο εισαγωγέα χάλυβα στον κόσμο, σύμφωνα με την Παγκόσμια Ένωση Χάλυβα.

Η απόφαση θα μπορούσε να αυξήσει το κόστος της βιομηχανίας έως και 300 εκατομμύρια δολάρια, είπε ο Sharma.

 

ΚΥΠΕ