You are here

ΕΤΥΚ: Επίκεινται 1300 απολύσεις στις τράπεζες

24/05/2022 10:34

Σε σχέδιο των τραπεζών να απολυθούν 1300 εργαζόμενοι αναφέρεται η Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου.

Εκπρόσωποι τη ΕΤΥΚ είχαν χθες συνάντηση με αντιπροσωπεία του Κινήματος Οικολόγων.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Κινήματος, σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΤΥΚ, αναμένεται να απολυθούν πέραν των 1300 υπαλλήλων που εργάζονται εδώ και πολλά χρόνια ως μόνιμοι σε τραπεζικά ιδρύματα.

«Η συντεχνία ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του Κινήματος Οικολόγων για την δυνητική πρόθεση τραπεζών που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, να προχωρήσουν σε μαζικές απολύσεις τα επόμενα 2,5 χρόνια που θα φτάσει μέχρι και το 50% του υφιστάμενου προσωπικού», προστίθεται.

Το Κίνημα καλεί την κυβέρνηση να παρέμβει, ώστε να προστατευτούν τα εργασιακά δικαιώματα τα οποία φαίνεται να καταπατούνται.

«Προσμένουμε τουλάχιστον από την κυβέρνηση ως εκτελεστική εξουσία και υπεύθυνη για την εφαρμογή του νόμου, να παρέμβει επιτέλους, ώστε να προστατεύσει αν μη τι άλλο, τα εργασιακά δικαιώματα όλων των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας», αναφέρει η ανακοίνωση, ρίχνοντας πυρά για την ακρίβεια.

Σημειώνεται, ότι η ΕΤΥΚ έλαβε εξουσιοδότηση για απεργιακά μέτρα μετά την πρόθεση της Ελληνικής Τράπεζας να προχωρήσει σε απολύσεις 350 εργαζομένων.

Η Τρ. Κύπρου ανακοίνωσε επίσης ότι θα προχωρήσει σε μείωση του προσωπικού κατά 15% και των καταστημάτων κατά 25%.

Μ.Κ.