You are here

Τύπος: Κλείνει για 24 ώρες την Ελληνική η ΕΤΥΚ

25/05/2022 06:29

Η χθεσινή απόφαση της ΕΤΥΚ για πραγματοποίηση 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας στην Ελληνική Τράπεζα την ερχόμενη Τρίτη 31 Μαΐου και τα νέα δεδομένα που φαίνεται να δημιουργούνται στην ανάπτυξη των αποθεμάτων φυσικού αερίου στο Αφροδίτη, είναι τα θέματα που απασχολούν τα οικονομικά ένθετα των εφημερίδων.

Φιλελεύθερος

 «Κλείνει για 24 ώρες την Ελληνική η ΕΤΥΚ»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι η χθεσινή απόφαση της ΕΤΥΚ για πραγματοποίηση 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας στην Ελληνική Τράπεζα την ερχόμενη Τρίτη 31 Μαΐου. Όπως σημειώνεται, η όξυνση των εργασιακών σχέσεων, που μπορεί σε δεύτερο στάδιο να οδηγήσει σε παναπεργία στον χρηματοπιστωτικό τομέα, έχει να κάνει με την απόφαση της Ελληνικής να προχωρήσει σε πλεονασμούς προσωπικού χωρίς να δοθεί σχέδιο εθελούσιας εξόδου, κάτι που απορρίπτει κατηγορηματικά η ΕΤΥΚ, η οποία δεν θέλει πλεονασμούς αλλά σχέδιο εθελούσιας εξόδου.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι απομακρύνονται σταδιακά από τα τραπεζικά καταστήματα οι πελάτες της Τρ. Κύπρου και επιλέγουν τα εναλλακτικά ηλεκτρονικά δίκτυα και γενικά το ψηφιακό περιβάλλον για τις συναλλαγές τους.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Τα ηλεκτρονικά προϊόντα αναμένεται να γίνουν ακόμη πιο ακριβά
  • Μετά το glamping πιάνουν σειρά οι ξενώνες
  • Βλέπουν διακρίσεις για αναπηρικά οχήματα
  • Δεν καλύπτει η ζημιά από Ρωσία, εκτιμά ο υφυπουργός

Πολίτης

 «Σε ακτίνα συμφωνίας για την παραγωγή»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι τα νέα δεδομένα που φαίνεται να δημιουργούνται στην ανάπτυξη των αποθεμάτων φυσικού αερίου στο Αφροδίτη. Σύμφωνα με τα τελευταία τριμηνιαία αποτελέσματα της εταιρείας NewMed Energy, η οποία είναι θυγατρική της Delek, βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο οι συζητήσεις μεταξύ της κυπριακής κυβέρνησης και της κοινοπραξίας των εταιρειών στο Αφροδίτη, για νέα γεώτρηση υπολογισμού η οποία θα λειτουργήσει και ως γεώτρηση παραγωγής.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι η Κύπρος καταλαμβάνει την 31η θέση ανάμεσα σε 117 χώρες στο νέο Δείκτη Ανάπτυξης Ταξιδιών και Τουρισμού του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Στόχος για πέραν των δύο εκατ. αφίξεων – Σ. Περδίος
  • 24ωρη απεργία στις 31 Μαΐου στην Ελληνική Τράπεζα

Χαραυγή

 «Αρνούνται κατάργηση της διπλής φορολογίας στα καύσιμα»

Πρωτοσέλιδο και κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι η άμεση λήψη μέτρων που ζητά το ΑΚΕΛ για στήριξη των νοικοκυριών και συγκράτηση της ακρίβειας στον τομέα της ενέργειας και τα προϊόντα πρώτης ανάγκης. Σχολιάζοντας την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία αναδεικνύει την Κύπρο πρωταθλήτρια στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας, ο επικεφαλής του τομέα οικονομίας του ΑΚΕΛ Χάρης Πολυκάρπου, κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει στις προτάσεις που κατέθεσε το ΑΚΕΛ, όπως η μείωση της διπλής φορολογίας και η επιβολή πλαφόν στα καύσιμα.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ απευθύνει έκκληση προς τα κόμματα να εξετάσουν με εποικοδομητικό πνεύμα όλες τις προτάσεις για το θέμα των εκποιήσεων.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Νέες αυξήσεις στα πετρελαιοειδή έφερε η κωλυσιεργία της κυβέρνησης
  • Προειδοποιητική 24ωρη απεργία στην Ελληνική Τράπεζα

Αλήθεια

 «ΕΤΥΚ: Απεργία την Τρίτη στην Ελληνική, επίκεινται 1.300 απολύσεις από τράπεζες»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι η 24ωρη προειδοποιητική απεργία στην Ελληνική Τράπεζα την ερχόμενη Τρίτη που αποφάσισε η ΕΤΥΚ. Όπως αναφέρεται, το διοικητικό συμβούλιο της συντεχνίας αποφάσισε ότι σε περίπτωση που η διοίκηση της Ελληνικής δεν συμμορφωθεί και δεν τηρήσεις τις συμφωνίες κα το νόμο, όπως είναι οι αποφάσεις του υπουργείου εργασίας τότε τα μέτρα θα ενταθούν και θα επεκταθούν.

Αλλού η Αλήθεια αναφέρεται στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον τραπεζικό τομέα στην Κύπρο.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Νέο σήμα Λαγκάρντ για αύξηση των επιτοκίων τον Ιούλιο
  • Ο ορίζοντας σκοτείνιασε στην οικονομία – Η επικεφαλής του ΔΝΤ σε συζήτηση στο Νταβός βλέπει πολλές δυσκολίες διεθνώς
  • Καλεί τα κόμματα να βοηθήσουν για μη εκποιήσεις – ΣΥΠΡΟΔΑΤ

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΤΑΡΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ – Στέλνει το Γιουνούζ στο Αιγαίο - Φόβοι για θερμό καλοκαίρι

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟ ΓΙΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΦ – Εξαήμερη κράτηση για απόστρατο αξιωματικό του υγειονομικού που έχει ενταχθεί στο ΓεΣΥ

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟ – Βιετναμέζος επενδυτής ήταν υπό κράτηση στο Βιετνάμ αλλά στην Κύπρο έπαιρνε υπηκοότητα

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΠΛΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ – Θα πληρώνουμε τη βενζίνη και το πετρέλαιο 2 ευρώ το λίτρο!