You are here

Επιστολή Σταυρινίδη στην ερευνητική επιτροπή

09/08/2018 14:38

Ο Γιάννος Σταυρινίδης της ΣΚΤ με επιστολή του προς τον πρόεδρο της ερευνητικής επιτροπής για τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με την κατάρρευση του Συνεργατικού Πιστωτικού Συστήματος Γιώργο Αρέστη κάνει λόγο για εσφαλμένες αναφορές που φαίνεται να έγιναν για το πρόσωπό του κατά την πρώτη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας στο πλαίσιο των εργασιών της επιτροπής.

Ο κ. Σταυρινίδης επισημαίνει μεταξύ άλλων στην επιστολή του, με ημερομηνία 8/8/2018, πως «η ηθική τραπεζική αποτελούσε πυξίδα της στρατηγικής μας με κορυφαία πράξη την επιστροφή άνω των €100 εκ. τόκων στους πελάτες από λανθασμένες χρεώσεις».

Αναφέρεται στην πρόσληψη και στην πορεία του στην ΣΚΤ, στις αρμοδιότητές του, στην προϋπηρεσία του καθώς και στις σπουδές του. Μεταξύ άλλων σημειώνει πως προσελήφθη ως προϊστάμενος της υπηρεσίας στρατηγικής η οποία εμπλουτίστηκε στη συνέχεια με την υπηρεσία επικοινωνίας κατόπιν εποπτικών απαιτήσεων και πως με την παραίτηση του κ. Τρόκκου τον Ιανουάριο του 2016 ανέλαβε τη μονάδα αναδιάρθρωσης του συνεργατικού πιστωτικού τομέα και η υπηρεσία του από στρατηγικής και επικοινωνίας έγινε διεύθυνση στρατηγικής και ανασχηματισμού.

Ακόμη αναφέρει πως συμμετείχε στην επιτροπή Asset Liability Committee, κατόπιν πρόσκλησης του κ. Μάριου Κληρίδη, καθώς και στην Executive Commitee (EXCO) κατόπιν όπως αντιλαμβάνεται υπόδειξης που έκανε το ΔΝΤ προς την Τράπεζα.

«Ο ρόλος μου ήταν αποκλειστικά συμβουλευτικός προς την ιεραρχία μου και τις επιτροπές στις οποίες συμμετείχα», σημειώνει και προσθέτει πως στην επιτροπή στρατηγικής του συμβουλίου παρουσίαζε προτάσεις κατόπιν ανάθεσης από την ιεραρχία του.

Η επιστολή κοινοποιείται στον γενικό διευθυντή της ΣΚΤ Νικόλα Χατζηγιάννη και στον πρόεδρο της επιτροπείας της ΣΚΤ Γιώργο Χατζηνικόλα.