You are here

Bloomberg: Η Τράπεζα Κύπρου πωλεί στο Apollo ΜΕΔ €3 δισ.

23/08/2018 10:34

Το Apollo Global Management LLC είναι ο προτιμώμενος πλειοδότης για να αγοράσει χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων δανείων που πωλείται από την Τράπεζα Κύπρου Holdings Plc, σύμφωνα το Bloomberg το οποίο επικαλείται άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει ότι η Τράπεζα Κύπρου και το επενδυτικό ταμείο Apollo διεξάγουν συνομιλίες στο Λονδίνο για να ολοκληρώσουν τις λεπτομέρειες της πώλησης ΜΕΔ ύψους €3 δισεκατομμυρίων. Εκπρόσωπος του επενδυτικού ταμείου αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Σημειώνει ότι τα αμερικανικά ταμεία ενδιαφέρονται για περιουσιακά στοιχεία της Νότιας Ευρώπης, με το Lone Star να αποκτά τον περασμένο Ιούνιο ισπανικό χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με το Bloomberg, παρά την έντονη οικονομική ανάκαμψη της Κύπρου τα τελευταία πέντε χρόνια, τα ΜΕΔ εξακολουθούν να επιβαρύνουν την κερδοφορία των τραπεζών και να εμποδίζουν τη σημαντική βελτίωση της οικονομικής ευρωστείας των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, ανέφερε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τον περασμένο Ιούλιο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κάλεσαν τις τράπεζες της Κύπρου να δώσουν προτεραιότητα στη μείωση των επισφαλών δανείων.

Τέλος, το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει ότι η Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε κάποια πρόοδο στα κέρδη του πρώτου τριμήνου, αναφέροντας ότι έχει μειώσει την έκθεση της σε «κακά» δάνεια για 12ο συνεχόμενο τρίμηνο και σημειώνει ότι λόγω της προόδου για πώληση των ΜΕΔ, η Τράπεζα Κύπρου έχει μεταφέρει την ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου από τις 23 στις 27 Αυγούστου.