You are here

ΟΕΛΜΕΚ: Οι εκπαιδευτικοί από την πρώτη μέρα στα σχολεία

24/08/2018 15:25

Οι εκπαιδευτικοί από την πρώτη μέρα ασφαλώς θα είναι στα σχολεία τους, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Γιάννος Σωκράτους, μετά τη συνάντηση, στα γραφεία της ΟΕΛΜΕΚ, με τις συντεχνίες ΠΕΟ, ΣΕΚ, ΔΕΟΚ.
 
«Απ΄ εκεί και πέρα, υπάρχει ένας κατάλογος μέτρων για την όλη κατάσταση από την στιγμή που θα ανοίξουν τα σχολεία και μετά, που θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα», πρόσθεσε.
 
Μετά το τέλος της ενημέρωσης των συντεχνιών, η ΠΕΟ εξέφρασε τη στήριξη της στον αγώνα των εκπαιδευτικών, η ΣΕΚ ανέφερε ότι είναι έτοιμη να συμβάλει εποικοδομητικά στην επίλυση της διαφοράς που έχει προκύψει και όσον τα εργασιακά θέματα, αλλά και τα θέματα που άπτονται του τομέα της εκπαίδευσης, και η ΔΕΟΚ ανέφερε ότι είναι δίπλα στους εκπαιδευτικούς και ότι μπορούν να προσφέρουν θα το πράξουν.
 
Το πρωί συνήλθαν σε χωριστές συνεδρίες τα Κεντρικά Διοικητικά Συμβούλια της ΟΕΛΜΕΚ και της ΟΛΤΕΚ, που πήραν ομόφωνες αποφάσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν με το πέρας της κοινής συνάντησης των εκπαιδευτικών οργανώσεων, η οποία άρχισε στις 15:00. Η καθυστέρηση της έναρξης της κοινής συνεδρίας των οργανώσεων οφείλεται στην συνεδρία του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔ, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 13:30.