You are here

Εξαγοράζεται το Αρεταίειο

21/06/2022 07:19

Στην εξαγορά του Αρεταίειου Νοσοκομείου προχωρά ο επενδυτικός οίκος CVC.

Σύμφωνα με πληροφορίες της StockWatch, στο πλαίσιο γενικής συνέλευσης των 41 μετόχων του Αρεταίειου την περασμένη εβδομάδα, οι 40 από τους 41 μέτοχους ενέκριναν την πρόταση εξαγοράς του οίκου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο οίκος προχώρησε πέρσι και στην εξαγορά του Απολλώνειου νοσοκομείου μέσω της Hellenic Healthcare Holding (Cyprus) Ltd. H HHG ήδη λειτουργεί στην Ελλάδα έξι ιδιωτικά νοσοκομεία (Υγεία, Metropolitan Hospital, Μητέρα, Metropolitan General, Λητώ και Creta Interclinic) καθώς και δίκτυο υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (HealthSpot και Alpha Lab).

Το Δίκτυο CVC παρέχει επενδυτικές συμβουλές και διαχειρίζεται επενδύσεις για λογαριασμό των Κεφαλαίων CVC. Τα Κεφάλαια CVC κατέχουν συμμετοχές σε διάφορες εταιρείες που ανήκουν σε διαφορετικούς κλάδους, κυρίως στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού (οι Εταιρείες Χαρτοφυλακίου των Κεφαλαίων CVC). Οι Εταιρείες Χαρτοφυλακίου των Κεφαλαίων CVC δραστηριοποιούνται κυρίως σε τομείς όπως η αγορά παροχής ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας, η αγορά ιδιωτικών τουριστικών λιμένων-μαρίνων, η αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου, τομείς παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων και ποτών, καταψυγμένων τροφίμων και Υπηρεσιών Εστίασης και Ψυχαγωγίας.

Γ.Χ.