You are here

Εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον Ακάμα το Σάββατο

23/06/2022 16:59

Εκδήλωση διαμαρτυρίας με πρωτοβουλία της κοινότητας Ίννιας και τη συμμετοχή των υπόλοιπων κοινοτήτων και Δήμων του Ακάμα καθώς και των ιδιοκτητών γης Ακάμα και της νεολαίας Πόλης Χρυσοχούς διοργανώνεται το Σάββατο, στην Κεντρική Πλατεία Κέννεντυ, στην Πάφο.

Η απόφαση για τη δυναμική εκδήλωση διαμαρτυρίας λήφθηκε σε έκτακτη σύσκεψη που έγινε την Τετάρτη στο  Κοινοτικό Συμβούλιο Ίνειας.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Κ.Σ. Ίνειας, Γιάγκο Τσίβικο, και άλλους παράγοντες της περιοχής «στη σύσκεψη συζητήθηκε το πρόβλημα που προκύπτει από την συνεχιζόμενη προσπάθεια των Οικολόγων και ορισμένων κομμάτων για παραπληροφόρηση και διαστρέβλωση για τις πρόνοιες του υπο εκπόνηση Τοπικού Σχεδίου για τις κοινότητες του Ακάμα».

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η πρωτοβουλία στόχο έχει την ανατροπή της φθίνουσας πορείας που ακολουθούν οι κοινότητες περιοχής  εδώ και δεκαετίας και τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των κατοίκων και ιδιοκτητών γης  ως ισότιμοι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην εκδήλωση θα διαβαστεί γραπτό ψήφισμα/υπόμνημα υπογεγραμμένο από 2500 και πλέον επηρεαζόμενους ιδιοκτήτες γης , με τις θέσεις τους όσο αφορά το Τοπικό Σχέδιο Ακάμα και  επίσης τη νομική γνωμάτευση από έγκυρο νομικό γραφείο για τα Συνταγματικά τους δικαιώματα.

Το γραπτό ψήφισμα / υπόμνημα μαζί με την νομική γνωμάτευση θα επιδοθούν από αντιπροσωπία των συμμετεχόντων, στην Έπαρχο Πάφου Μαίρη Λάμπρου , ώστε στην συνέχεια  να δοθεί στον Υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Νουρή και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη

Στο μεταξύ, άλλη εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον Ακάμα  διοργανώνουν οργανωμένα σύνολα και ενεργοί πολίτες το πρωί του Σαββάτου 25 Ιουνίου στις 11:00 έξω από το Δημαρχείο Πάφου. Την εκδήλωση των οργανωμένων συνόλων έξω από το Δημαρχείο της Πάφου στηρίζουν  στελέχη και αντιπροσωπεία του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών