You are here

Πυρά κατά Ελληνικής στο συνέδριο ΕΤΥΚ

25/06/2022 18:32

Πυρά κατά της Ελληνικής Τράπεζας εξαπέλυσαν σήμερα στελέχη της ΕΤΥΚ στο πλαίσιο του 54ου παγκύπριου συνεδρίου της οργάνωσης.

Σε ομιλία του ο Επίτιμος Πρόεδρος της Οργάνωσης, Λοΐζος Χατζηκωστής, αναφέρθηκε στο θέμα της Ελληνικής Τράπεζας και δήλωσε ότι οι επιδιώξεις της Διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζας και ιδιαίτερα του Διευθύνοντα Σύμβουλου της,  δεν πρόκειται να ευδοκιμήσουν και ουδέποτε το Συνδικαλιστικό Κίνημα των Τραπεζοϋπαλλήλων θα δεχτεί τέτοιες επιλογές.

Ο κ.  Χατζηκωστής,  τόνισε επίσης ότι άμεσα η Ελληνική Τράπεζα πρέπει να προχωρήσει στην υλοποίηση της απόφασης του Υπουργείου Εργασίας και να αποκαταστήσει τις μειώσεις των μισθών που έγιναν κατά την οικονομική κρίση (αφορά μόνο τους υπαλλήλους του πρώην Συνεργατισμού).

Στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Χατζηκωστής ανέδειξε τη σημασία του κάθε μέλους της ΕΤΥΚ να είναι ενεργός πολίτης και τόνισε ότι όλοι έχουν υποχρέωση να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα, ιδιαίτερα τις δύσκολες αυτές εποχές.

Ιδιαίτερα τόνισε την ανάγκη όλοι να ενεργοποιήσουν τους φίλους και τις οικογένειες τους, ούτως ώστε να τοποθετηθούν με τη ψήφο τους σωστά και υπεύθυνα.

Παράλληλα τόνισε ότι τα πιο πάνω πρέπει να γίνουν με τρόπο που να διαφυλαχθεί το ακομμάτιστο της ΕΤΥΚ, γεγονός που τη διακρίνει θετικά απ’ όλα τα άλλα αντίστοιχα σύνολα.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΤΥΚ Χρίστος Κονομής, αναφέρθηκε στην «προκλητική» όπως τη χαρακτήρισε στάση της διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζας» η οποία παραβιάζει νομοθεσίες και υφιστάμενες συμφωνίες, περιφρονεί αποφάσεις του Υπουργείου Εργασίας και απαξιώνει τους εργασιακούς θεσμούς του τόπου». Ενόψει της επικείμενης έναρξης διαλόγου με την Ελληνική Τράπεζα, μέσα στα θεσμοθετημένα πλαίσια του Υπουργείου Εργασίας, εξέφρασε την ελπίδα, η διοίκηση της Τράπεζας να διαφοροποιήσει τη στάση της και να συμμορφωθεί με τις νομικές και συμβατικές της υποχρεώσεις, αποφεύγοντας τις άσκοπες και επιζήμιες αντιπαραθέσεις.

Αναφέρθηκε επίσης στην πρωτοφανή κινητοποίηση και συσπείρωση του συνόλου των μελών γύρω από την Οργάνωση, που επιτεύχθηκε στις πρόσφατες Γενικές Συνελεύσεις για λήψη απόφασης για λήψη απεργιακών μέτρων, ως απάντηση στην «προκλητική στάση» της Διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζας.

Τις εργασίες του Συνεδρίου άνοιξε ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Οργάνωσης.

Στην έναρξη του Συνεδρίου τηρήθηκε μονόλεπτη σιγή εις μνήμη της Υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου και του πρώην μέλους του Προεδρείου της ΕΤΥΚ Στέλιου Στυλιανού.

Έγινε σύντομη αναφορά από τον Επίτιμο Πρόεδρο της ΕΤΥΚ στην αείμνηστη Ζέτα Αιμιλιανίδου και το σημαντικό και καταλυτικό ρόλο της στα θέματα κοινωνικής Πρόνοιας αλλά ιδιαίτερα των εργασιακών σχέσεων, όπου με τις παρεμβάσεις της κατόρθωνε με άξονα το δίκαιο να επιλύσει τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπιζε.

Επίσης έγινε αναφορά στον Στέλιο Στυλιανού που για 38 χρόνια υπήρξε ζωντανό συνδικαλιστικό στέλεχος, ενώ προβλήθηκε και βίντεο με τη δράση του Στέλιου Στυλιανού στην πολυετή προσφορά του.

Τέλος δόθηκε εις ένδειξη εκτίμησης τιμητική πλακέτα στη σύζυγο του Στέλιου Στυλιανού.

Οι εργασίες του Συνεδρίου συνεχίσθηκαν με την έγκριση ψηφισμάτων, της έκθεσης δράσης του Διοικητικού Συμβουλίου, της οικονομικής έκθεσης της ΕΤΥΚ και της έκθεσης των Ελεγκτών.

Γ.Χ.