You are here

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΣΠΥΡΟΥ Α.Ε.Β.Ε.: Απάντηση σε ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Η Εταιρεία «ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΣΠΥΡΟΥ Α.Ε.», κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και προκειμένου να διασφαλιστεί η σωστή πληροφόρηση προς το επενδυτικό και ευρύτερο κοινό ανακοινώνει τα ακόλουθα:

To δημοσίευμα της εφημερίδας ΚΕΡΔΟΣ της 15.1.2013, το περιεχόμενο του οποίο εξ όσων γνωρίζουμε αναπαρήγαν και άλλες οικονομικές ιστοσελίδες, είναι απολύτως ανακριβές το δε φερόμενο ως περιεχόμενο δηλώσεων του Προέδρου του Δ.Σ. της εταιρείας κου Γεώργιου Σπύρου παντελώς ανυπόστατο.

- Η εταιρεία Αγροτικός Οίκος Σπύρου λειτουργεί τα τελευταία 65 χρόνια πιστή στο όραμα και τους στόχους της, εξασφαλίζοντας προϊόντα υψηλής ποιότητας στον ¨Έλληνα καλλιεργητή και αναβαθμίζοντας συνολικά την Ελληνική γεωργία.

- Τα τελευταία 15 χρόνια η εταιρεία μας έχει επενδύσει σημαντικά ποσά σε έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων ειδικά προσαρμοσμένων στις Ελληνικές καθώς και στις ευρύτερες Μεσογειακές
συνθήκες.

- Τα τελευταία 5 χρόνια και παρά τις πρωτόγνωρες και αντίξοες οικονομικές συνθήκες η εταιρεία μας συνεχίζει να επενδύει σταθερά, εισάγοντας στην αγορά καινοτόμα προϊόντα υψηλής αξίας και στηρίζοντας τον ¨Έλληνα παραγωγό στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει.

- Παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η αγορά στο σύνολό της και που δεν αφήνουν κανέναν ανεπηρέαστο, η Εταιρεία μας συνεχίζει να υποστηρίζει την αναπτυξιακή της στρατηγική εξυπηρετώντας παράλληλα τις υποχρεώσεις της απέναντι στους προμηθευτές της, στις πιστώτριες τράπεζες και στο Ελληνικό δημόσιο. Οι σχέσεις τόσο με τους προμηθευτές όσο και με τις πιστώτριες τράπεζες κινούνται στο πλαίσιο των ισχυουσών συμφωνιών και είναι ομαλές. Οι υποχρεώσεις προς το δημόσιο είναι ρυθμισμένες και εξυπηρετούνται κανονικά. Οι απαιτήσεις από τους πελάτες κινούνται σε ικανοποιητικά για την εποχή επίπεδα και διενεργούνται κάθε χρόνο οι απαραίτητες προβλέψεις επισφαλειών.

- Επιπλέον και προκειμένου να ενισχύσουμε την ρευστότητα, έτσι ώστε να υποστηριχθεί η αναπτυξιακή στρατηγική μας εξετάζουμε την αναδιάρθρωση λειτουργιών και την πώληση συγκεκριμένων μη απαραίτητων περιουσιακών στοιχείων εφόσον οι όροι πώλησης είναι συμφέροντες και εφόσον εξυπηρετούνται οι στόχοι της εταιρείας. Οι παραπάνω ενέργειες εφόσον υλοποιηθούν υπό τους ανωτέρω όρους ουδόλως επηρεάζουν την ομαλή λειτουργία των Εργασιών . Προς το σκοπό αυτό άλλωστε η εταιρεία μας έχει συγκαλέσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας στις 31.1.2013. Οι ανωτέρω σχεδιαζόμενες ενέργειες έχουν ήδη καταστεί γνωστές στο επενδυτικό κοινό, και σε καμία περίπτωση δεν υποδηλώνουν αδυναμία της εταιρείας προς εξυπηρέτηση των υποχρεώσεών της ούτε πολύ περισσότερο ότι η εταιρεία «βγάζει στο σφυρί» περιουσιακά της στοιχεία όπως ψευδώς ο συντάκτης του άρθρου ισχυρίζεται.

Η αναφορά του συντάκτη του άρθρου στα περί υπαγωγής στο άρθρο 99, είναι παντελώς ανυπόστατη και ψευδής. Δεν υφίσταται σχεδιασμός της εταιρείας μας για κατάθεση αίτησης υπαγωγής για την Προστασία από Πιστωτές σύμφωνα με τις διατάξεις του Πτωχευτικού Δικαίου.

Το εν λόγω δημοσίευμα είναι ανακριβές, εξάγει δε αυθαίρετα και αναληθή συμπεράσματα και η εταιρεία μας επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματος εναντίον του συντάκτη του άρθρου και της εφημερίδος γενικότερα.

Η παρούσα δημοσιοποιείται σύμφωνα με το άρθρο 2 της απόφασης 5/204/2000 του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και κατόπιν σχετικού ερωτήματός της.
Wednesday, 16 January, 2013 - 12:25