You are here

ΙδΕΚ: «Κουπόνια Καινοτομίας» για ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

04/07/2022 12:29
  • Εμπλοκή ΜμΕ σε δραστηριότητες έρευνας & καινοτομίας και συνεργασία επιχειρήσεων – φορέων E&K

Με στόχο την ενθάρρυνση των κυπριακών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜμΕ) για εμπλοκή σε δραστηριότητες έρευνας και καινοτομίας, καθώς και την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ επιχειρήσεων και φορέων με ερευνητική εμπειρία, το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) ανακοινώνει την πρώτη Πρόσκληση του Προγράμματος «Κουπόνια Καινοτομίας - InnoVouchers», το οποίο έχει συνολικό προϋπολογισμό €1 εκατ..

Μέσω της αξιοποίησης των «Κουπονιών Καινοτομίας», δίνεται η ευκαιρία στις ΜμΕ να κατανοήσουν τη σπουδαία σημασία και τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν από την εμπλοκή τους σε δραστηριότητες έρευνας και καινοτομίας. Οι συμμετέχουσες ΜμΕ μπορούν, μέσω του Προγράμματος, να αξιοποιήσουν τεχνογνωσία από φορείς που μπορούν να τις υποστηρίξουν ώστε να αναπτύξουν καινοτόμες λύσεις σε σύγχρονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενδυναμώνοντας παράλληλα τις ικανότητές τους.

Η χρηματοδότηση μπορεί να καλύψει ερευνητικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες τεχνικής φύσεως, μετρήσεις, δοκιμές και αναλύσεις, πρόσβαση σε ερευνητικές/εργαστηριακές υποδομές και σχεδιασμό/ανάπτυξη πρωτότυπης υπηρεσίας ή/και προϊόντος. Ανάμεσα στους φορείς που μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες και τεχνογνωσία συγκαταλέγεται μία πληθώρα ερευνητικών οργανισμών, ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, εργαστηρίων καθώς επίσης καινοτόμων και ερευνητικά δραστήριων επιχειρήσεων.

Το Πρόγραμμα χαρακτηρίζεται από την απλή διαδικασία υποβολής προτάσεων, τον σύντομο χρόνο στην εξέταση και ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, καθώς και την ταχύτητα στην υλοποίηση των έργων. Το κάθε «Κουπόνι Καινοτομίας» έχει αξία €5 χιλιάδες και ο προϋπολογισμός της πρώτης Πρόσκλησης ανέρχεται στις €350.000.

H παρούσα Πρόσκληση χρηματοδοτείται από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Κύπρος – Το Αύριο» και αποτελεί μέρος του Εθνικού Πλαισίου Προγραμμάτων του ΙδΕΚ για την περίοδο 2021-2027, με προϋπολογισμό €150 εκατομμυρίων. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων είναι στις 14 Σεπτεμβρίου 2022.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του ΙδΕΚ, www.research.org.cy.