You are here

Προειδοποιήσεις Κάρνεϊ για νέα οικονομική κρίση σε ένα Brexit χωρίς συμφωνία

14/09/2018 17:21

Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας προειδοποίησε το Υπουργικό Συμβούλιο της Τερέζα Μέι πως ο αντίκτυπος ενός Brexit χωρίς συμφωνία θα μπορούσε να είναι τόσο καταστροφικός όσο και η χρηματοοικονομική κρίση του 2008.
 
Η παρουσία του Μαρκ Κάρνεϊ στο Υπουργικό Συμβούλιο της Πέμπτης στην Ντάουνινγκ Στριτ έγινε αντιληπτός από τους φωτογράφους, ωστόσο οι πληροφορίες για τις τοποθετήσεις του έγιναν γνωστές σήμερα.
 
Το Υπουργικό Συμβούλιο εξέτασε επί τρίωρο το βαθμό προετοιμασίας για το ενδεχόμενο εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία για τη μελλοντική εμπορική σχέση.
 
Πηγές βρετανικών μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Καναδός τραπεζίτης είπε στα στελέχη της κυβέρνησης Μέι πως σε ένα τέτοιο σενάριο οι τιμές των κατοικιών θα έπεφταν κατά 25% με 35%, η ανεργία θα αυξανόταν σε διψήφιο ποσοστό και μεταφορικές συνδέσεις με την ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών πτήσεων και του Eurostar, θα αντιμετώπιζαν προβλήματα και καθυστερήσεις.
 
Ο κ. Κάρνεϊ είχε πει τον περασμένο μήνα στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών ότι το σενάριο του ‘no deal’ είναι «εξαιρετικά ανεπιθύμητο».
 
Το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης φέρεται επίσης να προειδοποίησε για σοβαρούς κινδύνους για την οικονομία της χώρας σε περίπτωση μη συμφωνίας κατά τη διάρκεια της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου.