You are here

Οι συντεχνίες ΡΙΚ ζητούν τον προϋπολογισμό

20/09/2018 13:45

Να αποστείλει τον Προϋπολογισμό του ΡΙΚ για το 2019 με βάση το Νόμο ως είχε μέχρι σήμερα, δηλαδή με διαφημίσεις, καλούν το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος οι συντεχνίες του ΡΙΚ και ζητούν διάλογο με στόχο την κατάληξη σε μια ορθή βάση οικονομικής ανεξαρτησίας.
 
Οι συντεχνίες του ΡΙΚ, ΕΥΡΙΚ-ΟΗΟ-ΣΕΚ, ΣΥΤΥΡΙΚ-ΟΗΟ-ΣΕΚ, ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ και Συντεχνία Διευθυντικού Προσωπικού (ΣΥΔΙΠΡΟ), σε κοινή ανακοίνωσή τους εκφράζουν την «έντονη αντίθεσή τους με την πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τερματισμό της μετάδοσης εμπορικών διαφημίσεων από το ΡΙΚ».

Αναφέρουν ότι «θέση όλων των Συντεχνιών, αλλά και διαχρονική θέση του ΡΙΚ, ήταν και είναι ότι η διαφήμιση για προϊόντα και υπηρεσίες αποτελεί ενημέρωση του πολίτη ως καταναλωτή και ως ενημέρωση εντάσσεται στο πλαίσιο του ρόλου και της αποστολής της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».
 
«Η εξασφάλιση διαφημίσεων συνιστά κίνητρο για την παραγωγή προγραμμάτων που συγκεντρώνουν τηλεθέαση/ακροαματικότητα. Εξασφαλίζονται πόροι που διατίθενται για τη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ελαφρύνοντας έτσι την επιβάρυνση για τον φορολογούμενο πολίτη. Ταυτόχρονα διατηρούνται και οι δυνατότητες επιλογής για τους διαφημιζόμενους να καταχωρούν διαφημίσεις ανάλογα με το αντικείμενό τους, στα ποικίλα προγράμματα που διαθέτει η δημόσια ραδιοτηλεόραση, αριθμός εκ των οποίων είναι μοναδικά στο είδος τους», σημειώνουν.

Παράλληλα, ζητούν την έναρξη διαλόγου με το Διοικητικό Συμβούλιο, «με μοναδικό στόχο την κατάληξη σε μια ορθή βάση για οικονομική ανεξαρτησία του ΡΙΚ», σημειώνοντας ότι θα επιδιώξουν να έχουν συναντήσεις και με αρμόδιους πολιτειακούς αξιωματούχους.
 
«Οι συντεχνίες θα παρακολουθούν τις εξελίξεις και θα λάβουν όλα τα μέτρα για διασφάλιση της δυνατότητας του ΡΙΚ για πλήρη ενημέρωση του πολίτη», καταλήγει η ανακοίνωση.