You are here

Απογειώθηκαν οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων από ΗΒ

09/08/2022 13:34

Κατά 30% αυξήθηκαν οι τιμές των αεροπορικών εισιτήριων την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά μέσο όρο στα κορυφαία 36 δρομολόγια, σε σύγκριση με τα επίπεδα πριν από την πανδημία, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το διαδικτυακό ταξιδιωτικό πρακτορείο Kayak.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, τα ταξίδια μικρών αποστάσεων κοστίζουν συνήθως 40% υψηλότερα, καθώς το τέλος της σχολικής χρονιάς προκαλεί μαζική έξοδο οικογενειών, πολλές από τις οποίες κατευθύνθηκαν στο εξωτερικό για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια.

Οι πτήσεις από το Λονδίνο προς την Αθήνα (+258% οι τιμές) και το Φάρο στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας (+105%) πρωτοστατούν, με τις τιμές υπερδιπλάσιες από ό,τι το 2019, ενώ προς Λάρνακα, Κύπρο και Αλικάντε στην ισπανική Costa Blanca κοστίζουν περίπου 90% περισσότερο.

Η Ryanair, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της Ευρώπης, δήλωσε ότι η άνοδος των τιμών τον Ιούλιο και τον Αύγουστο μπορεί επίσης να επεκτείνει τις κρατήσεις διακοπών πέρα από τις παραδοσιακές σχολικές διακοπές έως τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Πηγή: Euro2day